Index Vakbarát Hírportál

Marad a Ferencvárosnál a vénaszkenner

2015. december 29., kedd 14:46

Kubatov Gábor interjút adott az Inforádiónak, és az Aréna című műsorban elsősorban az ultrákról beszélt kedden. Szerinte

a legfontosabb a rendezett, kulturált szurkolói hangulat a lelátókon

„Azokról az ultrákról beszélünk most, akik azon túl, hogy rendkívüli módon tudnak szurkolni egy csapatnak, ami tényleg egyedülálló, azért nagyon sok kárt is okoztak a magyar labdarúgásnak. Ha Ön leül egy asszonnyal vagy egy hölggyel beszélgetni, hogy miért nem jön meccsre, akkor azt mondja, hogy azért, mert ott mindig balhé van. De nem látják be, hogy ennek csak egy nagyon nagy rend az ára" - mondta Kubatov.

Marad a vénaszkenner is, mondta Kubatov. „Nálunk a nagy vita az a beléptetőrendszer, a vénaszkennerrel van. A vénaszkenner az az eszköz, ami összehasonlítja az ember kezét a belépőkártyájával. Ez marad, azért fontos ez, mert amikor odaállítunk egy biztonsági embert, és azt kérjük, hogy egy arcképes igazolványról hasonlítsa össze a belépő embereket, akkor az derül ki, hogy csak a negyven százalékát tudja 100 százalékig biztosan beazonosítani. Ezen van a legfőbb vita, hogy erre vajon szükség van vagy nincs. Szerintem szükség van."

Az idén tovább apadt a meccsekre járók száma, Kubatov szerint ennek megfordítása hosszú távú folyamat. „Nekünk nem esett a nézőszámunk, attól függetlenül, hogy talán néhány száz főt esett a nézőszám, a Fradi nézőszáma most is 8200 fő átlagosan.”

Hogy visszatérjenek a nyolcvanas évekre jellemző telt házas meccsek, ahhoz szerinte rendre van szükség.

Ami húsz év alatt tönkrement, nagyon ritkán javítható meg egy vagy két év alatt. (...) a folyamatnak vissza kell fordulnia, és az bele fog kerülni nekünk 4-5-6 vagy akár nyolc évünkbe is.

Kubatov a Fidesz szervezettségéről, és a fiatalok közélet felé tereléséről beszélt.

„Szerintem ez egy nagy büszkeség is, hogy mi egy olyan bajtársias közösséget alkotunk, aki a választásoktól függetlenül az ország érdekében alázattal össze tud fogni. Gondoljon bele, télvíz idején kiállni aluljárókba, főtereken pultok mellé, és ott gyűjteni az aláírásokat, nagy elszántságot kíván. Ez emberek ezerszám voltak kint.”

Rovatok