Index Vakbarát Hírportál

Asztalitenisz csapat-vb: a címvédő kínaiakkal egy csoportban a női válogatott

2016. január 16., szombat 15:15

 Nehéz csoportba került a magyar női válogatott a február 28. és március 6. között Kuala Lumpurban sorra kerülő asztalitenisz csapat-világbajnokság sorsolásán: Téglás Péter együttese a címvédő kínaiakkal, valamint a tajvaniakkal, a románokkal, a spanyolokkal és a házigazda malajziaiakkal játszik, írja az MTI.

A magyar válogatott a 16. kiemelt a 24 csapatos első divízióban, azaz a legjobbak között. A kiemelést a 2014-es csapat-vb végeredménye és a legfrissebb csapat-világranglista alapján készítették el.

"Ezen a szinten már nincs jó sorsolás, könnyű csoport - mondta az MTI-nek Téglás Péter. - Kicsit még örülök is, hogy néhány nem kívánt ellenfelet, így a németeket, a koreaiakat elkerültük. Kína verhetetlen, de a többi ellenfelünk szerintem nem, egyedül a malajziaiakat nem ismerem igazán. Most azt gondolom, hogy a másodiktól az ötödik helyig bárhol végezhetünk a csoportban."

A nőknél 84, a férfiaknál pedig 94 válogatott nevezett.

A 27. helyre rangsorolt magyar férfiválogatott a második divízióban küzd majd. Aranyosi Péter együttese az egyiptomiakat, a szlovénokat, az argentinokat, a mexikóiakat és a norvégokat kapta.

Rovatok