Index Vakbarát Hírportál

Éremért megy Rióba a párbajtőrcsapat

2016. február 17., szerda 19:42

Éremszerzés a célja a férfi párbajtőrcsapatnak a riói olimpián, amelyre magyar idő szerint hétfő hajnalban, a vancouveri világkupa-győzelemmel harcolta ki a részvételt. 

"A föld fölött járok jelenleg. Jövő héten majd elkezdjük az útkeresést, most még azonban az ünneplésé a főszerep. Nekünk Somfával ez lesz az első olimpiánk, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk" - nyilatkozta Rédli András az M4-nek.

Boczkó Gábor arról beszélt, nem gondolta volna, hogy aranyérem kell majd az olimpiai kvalifikációhoz. "Arra azonban számítottunk, hogy legalább a legjobb négyben kell végeznünk, Egyiptomról sejtettük, hogy nem jut majd be a nyolcaddöntőbe, a dél-koreaiak korai kiesése azonban minket is meglepett". Szerinte nehéz volt a sorsolásuk, és nem szeretnek a franciák ellen vívni.  "Ezúttal szerencsére sikerült a csoda, és legyőztük őket. Győzelmi kényszerben voltunk folyamatosan, mindig jött egy újabb feltétel, mi azonban kitartottunk, így ott lehetünk majd Rióban"

Imre Géza elmondta, saját teljesítményével nem volt teljesen elégedett, mert néha nem vívott azon a szinten, ahogyan azt elvárta volna magától, ugyanakkor a többiek kihozták magukból a maximumot.  

Boczkó Gábor beszélt a szerkezeti váltásról is, ugyanis Rédli András lett a befejező ember, ami nyerő húzásnak bizonyult. "2006-tól én voltam a befejező ember a csapatban. Ez egy óriási felelősség, de persze van jó és rossz oldala is" - mondta, s hozzátette, próbáltak változtatni a taktikán, úgy érezték, hogy újításra van szükségük.

Boczkó leszögezte, a riói olimpián egyértelműen elvárás a csapattól a dobogós helyezés:  "úgy megyünk ki, hogy érmet akarunk nyerni, megnézzük hogy milyen lesz a sorsolásunk, annak függvényében bármilyen színű lehet a medálunk." 

Ez az arany az ellenfeleinknek is egyfajta üzenet volt. Bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk" - mondta Somfai Péter.

(MTI)

Rovatok