Index Vakbarát Hírportál

Afrikában csodájára járnak a magyar stadionépítésnek

2016. május 5., csütörtök 13:03

Együttműködést akar kialakítani, ezért háromnapos tanulmányúton vesz részt a Kameruni Labdarúgó Szövetség vezetősége Magyarországon. 

Tóth László edző, a Mezőkövesd szakmai igazgatója, aki a kameruniakkal tervezett közös edzőtáborok szervezője, elmondta, a magyar futball történetében egyedülálló a találkozó, mivel a kameruni szövetség vezetői közül eddig senki nem látogatott Kelet-Közép-Európába, és soha sem futballozott Magyarországon kameruni csapat. 

Szerinte

Magyarország utóbbi években elért eredményei és sportkoncepciója világszínvonalú stadionok építését tette lehetővé, amelynek híre elért a kameruni szövetséghez.

Ezért látogatják végig a kameruniak ország legnagyobb és legmodernebb stadionjait: a debreceni Nagyerdei Stadiont, a budapesti Groupama Arénát és a felcsúti Pancho Arénát. Ott lesznek majd a Ferencváros-Újpest szombati Magyar Kupa döntőn is, írja az MTI. 

Az együttműködés keretében barátságos mérkőzéseket és közös edzőtáborozásokat is szerveznek magyar helyszíneken. Batamak Pierre Joseph, a kameruni szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy Kamerun lesz a 2019-es Afrika Kupa házigazdája, és reméli, hogy magyarországi látogatásuk sikerrel zárul és inspiráló lesz a számukra.

És azt is, hogy a stadionépítésben nagy tapasztalatot szerzett Magyarország részt tud venni a kameruni stadionok és pályák kivitelezésében is.

Rovatok