Index Vakbarát Hírportál

Kisorsolták a margitszigeti strandkézilabda-vb csoportjait

2016. május 12., csütörtök 12:52

Kisorsolták csütörtökön Budapesten a július 12. és 17. között a margitszigeti Palatinus Strandon sorra kerülő strandkézilabda-világbajnokság csoportjait, a házigazda magyarok a férfiaknál és a nőknél is maguknak választottak ellenfeleket.

A férfiaknál az A csoportba a címvédő Brazília mellé Katar, Ukrajna, Egyiptom, az Egyesült Államok, valamint Bahrein került, míg a B csoportban a magyar válogatottnak Horvátország, Spanyolország, Omán, Uruguay és Ausztrália lesz az ellenfele.

A nőknél a magyarok az A csoportban szerepelnek majd Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Argentína és Ausztrália mellett, a B jelű hatosba pedig a címvédő Brazília, illetve Norvégia, Lengyelország, Uruguay, Tajvan és Tunézia küzd majd a továbbjutásért.

A csoportokból mindkét nemnél az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe úgy, hogy az egymás ellen szerzett pontokat továbbviszi. A középdöntőben marad a körmérkőzéses lebonyolítás, majd az első négy helyezett kerül az elődöntőbe. Az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal csap össze a fináléba jutásért. (MTI)

Rovatok