Index Vakbarát Hírportál

Nem volt bennünk mentális blokk

2019. május 2., csütörtök 12:12

Majoross Gergely szövetségi kapitány csapata első vb-csoportos győzelme után elmondta, az volt a tervük, hogy nagy iramban kezdenek a litvánok ellen, ez sikerült is, több helyzetet alakítottak ki, 15-9 volt a kapura lövések száma a nyitóharmadban.

Nem gondolom, hogy óriási mentális blokkok lettek volna bennünk korábban. Az első mérkőzésbe rossz felfogásban mentünk bele, a másodikban rendben voltunk, és most is, csak nyilván az ellenfél gyengébb volt, mint kedden, és ezt többször is meg tudtuk büntetni

- fejtette ki az MTI kérdésére Majoross, aki stábtagként a vb előtt 97 alkalommal segítette a válogatottat, szakvezetőként pedig ez volt a harmadik mérkőzése - Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány betegsége miatt nem utazhatott el
Kazahsztánba.

"Annak örülök igazán, hogy az eltervezetteket sikerült megvalósítani a végéig. Az ellenfél ahhoz elég erős, hogy fájdalmat okozzon, ha kap rá lehetőséget, de mi nem nagyon adtunk nekik semmit egy-két emberelőnyön kívül. Azt mindenki döntse el maga, hogy ezek jogosak voltak-e, vagy sem" - mondta.

Daniel Lacroix, a litvánok kanadai szakvezetője őszintén nyilatkozott:

"Sokkal rosszabb is lehetett volna a végeredmény a mi szempontunkból".

A magyar válogatott pénteken - itthoni idő szerint 15.30-as kezdéssel - a szlovénokkal játszik, végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap, ugyancsak 15.30-tól. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci első osztályú vb-n, az utolsó kiesik a divízió I/B-be. (MTI)

Rovatok