Index Vakbarát Hírportál

Négerezés volt, de a zaklatást kiszínezték

2013. március 22., péntek 13:01 | aznap frissítve

A Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában megerősítette, hogy hazatért Amerikából Hetényi Zoltán. A magyar hokikapust a Georgia állambeli Duluth-ban vették őrizetbe vasárnap, szexuális zaklatással vádolják.

„Hetényi Zoltán már Magyarországon van. Ami róla megjelent, az szomorú dolog, bár közleményében bocsánatot kért mindenkitől. Ugyanakkor szerintem ez az ügy el lett túlozva, beszéltem vele, nekem eskü alatt vallotta, hogy nem molesztálta a pincérnőt. Természetesen négerezni sem szabad: az azonban jelzésértékű, hogy elengedték, talán arra utal, mégsem olyan súlyos ez az ügy” - mondta Kovács Csaba.

Kovács szerint az esettel kapcsolatban korábban megjelent információ bulvárhír volt, és a történteket ki is színezték. A játékos sorsa jövő héten dőlhet el.

„A szövetség elnöksége hétfőn dönt az ügyben, ahol természetesen őt is meghallgatjuk a történtekről. Hetényi sorsáról tehát az elnökség dönt, de szeretnénk alaposan körüljárni a történteket, ugyanakkor Zolit is megilleti az ártatlanság vélelme, amíg nincs ellene bármiféle ítélet, büntetés. Az ügy ugyanakkor mindenkinek kellemetlen, elismerem" - mondta Kovács, aki nem zárta ki, hogy a hokikapus csatlakozik az áprilisi divízió I-es vb-re készülő kerethez, de ez csak az elnökségi ülés után dől majd el.

A Gwinnet County rendőrkapitánysága által kiadott hivatalos jegyzőkönyv szerint a szórakozóhely pincérnője azt állította, Hetényi többször is fogdosta.  A magyar játékost végül a személyzet távolította el, akikkel összeverekedett. Azt is kiabálta, hogy gyűlöli a niggereket és az amerikaiakat. A hokist megbilincselve szállították be a rendőrkapitányságra, az út alatt dühöngött, a rendőr anyját szidta, és egy darab szarnak nevezte őt.

A játékos később közlemény adott ki, melyben azt állította, „Nem követtem el, amivel vádolnak, biztos vagyok benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fognak a szexuális tettlegesség vádja alól. Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy felelőtlenül viselkedtem és szégyent hoztam magamra, a csapatomra és legfőképp a hazámra".

Az eset után klubja, az Orlando Solar Bears felbontotta Hetényi szerződést, azt egyelőre nem tudni, hogy a játékos hol folytatja a pályafutását.

A kapitánnyal akar beszélni

"Örülök, hogy itthon vagyok. Szeretnék minél előbb beszélni Rick Chernomaz szövetségi kapitánnyal. Remélem, minél előbb megoldódik az ügy" - mondta az MTI-nek pénteken a csütörtökön késő este megérkezett Hetényi, aki tagadja a vádakat.

Rovatok