Index Vakbarát Hírportál

Két svájci hokis összehozta a lehetetlent

2014. május 23., péntek 10:01 | aznap frissítve

Kihagyhatatlan ziccer nem létezik, tartja a mondás, és hogy ez mennyire így van, azt a svájci hokisok is bizonyították a minszki világbajnokságon.

A keddi Svájc–Lettország mérkőzésen a svájciak simán eldönthették volna a meccset 75 másodperccel a vége előtt, amikor 3-2-es vezetésnél ketten vihették a korongot üres kapura. A lettek az egyenlítésért mentek, levitték már a kapust, így amikor Reto Suri és Thomas Rüfenacht a megszerzett koronggal megindulhatott, joggal gondolta mindenki, hogy ott a vége.

Elég lett volna annyi, hogy a korongot felvezető Suri kapura szúrja, de inkább úgy döntött, hogy társának passzol, hosszan. Az már csak a ráadás volt, hogy Kristaps Sotnieks eszelős tempóban sietett hátra védekezni, és sikerült megzavarnia Rüfenachtot, aki csak a kapufát találta el.

Rüfenacht kihagyta a kihagyhatatlant

Lehet, hogy az NHL-ben megadták volna gólnak, hiszen Sotnieks szinte 100 százalékos ziccerben akasztott, ám a vb-bírók nem adták meg. Sok nem múlt a végeredményen, Svájc hiába nyert 3-2-re a csoportkör utolsó fordulójában, így sem jutott be a legjobb 8 közé.

Rovatok