Index Vakbarát Hírportál

Klubjában megbukott az olimpiai negyedik hokiedző

2014. június 6., péntek 21:01

Az NHL-ben szereplő Pittsburgh Penguins pénteken menesztette Dan Bylsma vezetőedzőt, aki a szocsi olimpián az amerikai válogatottat negyedik helyig vezette. Az elbocsátása nem meglepetés, mivel a Pingvinek évek óta bajnokesélyesként vágnak neki a szezonnak, de rendre már a Stanley Kupa-döntő előtt búcsúznak a rájátszástól, írja az MTI.

Idén a főcsoport-elődöntőben a Penguins hiába vezetett 3-1-re a párharcban, végül a New York Rangers jutott tovább 4-3-mal.

Az idei kiesés után már felvetődött az elküldése. Akkor azonban csak Ray Shero igazgató esett áldozatul a kudarcnak. Az utódjának pénteken kinevezett Jim Rutherford pedig rögtön bemutatkozó sajtótájékoztatóján közölte, új edzővel képzeli el a csapat jövőjét. Bylsma több mint öt éven át irányította az olyan sztárok által fémjelzett csapatot, mint a kanadai Sidney Crosby és az orosz Jevgenyij Malkin, ezalatt 252 győzelem mellett 117 vereséget könyvelhetett el, és rögtön kinevezése után, 2009-ben Stanley Kupa-győztes lett. A lécet azonban túl magasra tette ezzel.

Rovatok