Index Vakbarát Hírportál

Mint egy halott, úgy feküdt a jégen

2014. november 7., péntek 11:42

Még egy perc sem ment le a Toronto Maple Leafs és a Colorado Avalenche meccséből, amikor egy ijesztő sérülés miatt meg kellett állítani a játékot. A Leafs hokisa, Daniel Winnik eszméletlenül maradt a jégen.

A Leafs támadott, a korongot éppen elütő Winniket Jan Hejda nagyon szerencsétlenül meglökte. Winnik egyensúlyát vesztve a vállára és a fejére esett. Mozdulatlanul maradt a jégen, mindenki érzékelte, hogy nagy a baj, másodperceken belül érkezett a segítség. Az ijedségtől elnémult arénában hordágyon vitték le a centert.

Daniel Winnik sérülése

Winnik már jól van, kórházba sem szállították, a csapatorvos vette kezelésbe. Edzője szerint még szerencséje is volt, hogy az esést nemcsak fejével, de vállával és hátával is felfogta.

A Maple Leafs szétlövés után 4-3-ra veszített.

További érdekességek az MTI-től:

A 2002/03-as idény óta legjobb sorozatát produkáló Blues orosz csatára, Vlagyimir Taraszenko sorrendben negyedik meccsén volt eredményes, míg a kapus Jake Allen 184 perc 1 másodperc után kapott gólt.

A Penguinsben Brandon Sutter egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Winnipeg elleni sikerhez. A két csapat összesen 102 perc kiállítást szedett össze a mérkőzésen, a kanadai klub pedig három győzelem után kapott ki. Akárcsak a Calgary Flames, amely a remek szériát produkáló Tampa Bay Lightning otthonában nem szerzett pontot. A Tampa az utolsó négy otthoni meccsén nyert.

A legutóbb 2011-ben Stanley Kupa-győztes Boston Bruins megszakítás nélkül 13. alkalommal verte az Edmonton Oilerst, amely 2000. október 17-e óta képtelen nyerni riválisa ellen. A Boston 2 perc 34 másodperc alatt háromszor volt eredményes, az Edmonton sorozatban negyedszer kapott ki.

A Dallas Stars még rosszabb formában van: a mostanival együtt megszakítás nélkül hatodszor vonult le vesztesen a jégről.

A játéknapot egyetlen kapus, az ottawai Craig Anderson úszta meg kapott gól nélkül, neki ez volt NHL-es pályafutása 28. nullára megnyert mérkőzése.

A címvédő Los Angeles Kings szétlövés után kapott ki a vendég New York Islanderstől, amely 2003. február 15. óta először győzött a kaliforniaiak otthonában.

Eredmények:

Rovatok