Index Vakbarát Hírportál

Akár egy komplett kanadai sorunk is lehet

2015. október 29., csütörtök 19:20

Sérülés miatt több helyen is változott a magyar férfi jégkorong-válogatott kerete, amely hétfőn kezdi meg a felkészülést a jövő hétvégi, norvégiai négyes tornára, írta az MTI.

    Az összetartáson nem tud részt venni a csapatkapitány, az olasz első osztályú Fassa bekkje, Vas Márton, akinek a térde, illetve a svéd másodosztályú Leksand csatára, Hári János sem, akinek a válla sérült. A Fehérvár AV19 centere, Bartalis István sem csatlakozhat a csapathoz, aki az áprilisban elszenvedett keresztszalag-szakadásából szépen gyógyul, már a jégen edz, ám egyelőre még nem százszázalékos az állapota.
    Rich Chernomaz szövetségi kapitány a DTVK-Jegesmedvék vezetőedzőjével, Mayer Péterrel egyeztetve Galanisz Nikandroszt, a MOL Liga-címvédő támadóját behívta a keretbe, amely így jelenleg 43 fős. Korábban ugyancsak sérülés miatt esett ki a cseh másodosztályú Slavia Praha játékosa, Vas János, akinek a helyére Kocsis Ferenc került.
    Az edzőtábor hétfőn kezdődik a Tüskecsarnokban, ahol értekezlettel és 100 perces jeges edzéssel indul a munka. Másnap délelőtt fizikai teszt, házon belüli edzőmeccs és keretszűkítés jön, délután pedig újabb jeges edzés. Kedden este ugyancsak a Tüskecsarnokban lesz a szapporói hősök és a cseh legendák gálamérkőzése, amelyen a jelenlegi stábból többeknek lesz dolga.
    Szerda kora délután indul a küldöttség Oslóba, ahonnan este továbbutazik a torna helyszínére, Stavangerbe, ahol négycsapatos tornán vesz részt a házigazda Norvégia, valamint Dánia és Franciaország legjobbjaival. 
    Stavangerbe a tervek szerint 28 fős csapat utazik majd.

Ha Dudast és Wehrst sikerül honosítani, akkor Sarauer és Banham valamint a most hiányzó Metcalfe-fal kiegészülve egy komplett kanadai sor is lehet magyar színekben.


    A magyar jégkorong-válogatott bő kerete:

Rovatok