Index Vakbarát Hírportál

A finnek az új szuper tehetségükkel verték a németeket

2016. május 8., vasárnap 18:22 | aznap frissítve

Második mérkőzését is nagyon magabiztos játékkal nyerte meg a magyarokkal egy csoportban szereplő finn válogatott az oroszországi jégkorong-világbajnokságon.

A kapura lövések tekintetében majdnem azonos (22-17) meccsen a finn csapat látványos távoli lövésekből és Patrik Laine újabb három pontjával (két gól és egy gólpassz) nyert. A Tappare Tampere hokisa, aki az egyik legnagyobb finn tehetség, már négy gólnál és két gólpassznál jár a vb-n.

A mindössze 18 éves hokis könnyen lehet, hogy az 1/1-es, azaz első választott lesz az NHL idei draftján. Minden esetre, a világbajnokságon eddig mindent elkövet ezért. Az észak-amerikai és európai listákon is a legjobb háromban van, a Toronto fog elsőnek választani idén.

A moszkvai csoport nagyon érdekesen alakul. Két - nem teljes - játéknap után az első helyezettnek három, az utolsónak két pontja van. Most a norvégok hosszabbításban győzték le a svájciakat, akiknek ez a második overtime-os veresége, de így is két pontjuk van. A hosszabbítás negyedik percében Andreas Martinsen emberelőnyben döntötte el a meccset.

Még egy érdekesség, eddig kilenc csapat nem nyert még rendes játékidőben meccset, közte a magyar válogatott is. Reméljük, ez a sorozat kedden megszakad.

    A csoport (Moszkva):

    ---------------------

Norvégia-Svájc 4-3 (1-1, 2-0, 0-2, 1-0) - hosszabbítás után 

    korábban:

Oroszország-Kazahsztán 6-4 (3-3, 1-0, 2-1)

    később:

Svédország-Dánia 19.15

    B csoport (Szentpétervár):

    --------------------------

Finnország-Németország 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)

    korábban:

Kanada-Magyarország 7-1 (2-1, 4-0, 1-0)

    később:

Franciaország-Szlovákia 19.15

Rovatok