Index Vakbarát Hírportál

Ma kiderült, miért tudott a magyar hoki szintet lépni

2016. május 8., vasárnap 16:57 | aznap frissítve

Rich Chernomaz szövetségi kapitány megkapta a kért bátor játékot a magyar csapattól a címvédő Kanada ellen, amely 7-1-re győzött az oroszországi jégkorong-világbajnokság vasárnapi játéknapján, írja az MTI.

 „Fiatal csapatunk van, azt kértem, hogy legyünk bátrak, agresszívek, élvezzük a játékot. Ezt megkaptam, és néhány perctől eltekintve nagyon elégedett vagyok” - mondta a magyar válogatott kanadai szakvezetője a találkozó után. Beszélt arról is, hogy két csapat játékosainak összkeresete közötti különbség éves szinten több mint 60 millió dollár.

„Ilyen mérkőzésen fontos lett volna a jó kapusteljesítmény. Sajnos volt egy 5-6 perces szakasz, amikor négy gólt is kaptunk. De hát ez Kanada... A második harmadban, amikor ellentétes oldalon volt a cserepad, és nehéz cserélni, akkor beszorítottak bennünket, fáradtunk és jöttek a gólok.”

Bill Peters, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a magyar csapat bebizonyította: nem véletlenül jutott fel az élvonalba. „Ellenfelünk nagyon jó benyomást tett ránk. Tudtuk, hogy fegyelmezetten játszik, és minden harmadot jól kezdett, többször nehéz pillanatokat éltünk át. Egyértelműen látszik, hogy a magyarok miért tudtak szintet lépni tavaly”.

Vay Ádám – aki első világbajnoki mérkőzésén szűk 28 perc alatt 12 lövésből egy gólt kapott (91,67 százalék) – elismerte, nagyon izgult a meccs előtt, de végig szurkolt a meccset kezdő Hetényi Zoltánnak. „Úgy kell készülni a cserekapusnak, hogy bármikor beállhat. Élvezem minden percét, hogy itt lehetek. Szorítottam Hetének, hogy minél több lövést fogjon meg, majd amikor nekem kellett beállnom, akkor már csak az alapfeladatomra, a védésre figyeltem”.

Az egyetlen magyar gólt ütő Bartalis István nagyon örült annak, hogy betalált, de sajnálta, hogy a csapat nem szerzett több gólt.

"Adódott esély, hogy ne csak egy gólig jussunk. Volt olyan szakasz, amikor közelebb álltunk a 2-2-höz, mint a pár perccel később az 1-4-hez. Ilyen a hoki, Kanada olyan nyomást helyezett ránk, hogy hibáztunk" - mondta a fehérvári csatár.

Rovatok