Index Vakbarát Hírportál

A németeknek sikerült összekeverni Szlovéniát Szlovákiával

2017. május 8., hétfő 08:31

A himnusz okozta a legnagyobb galibát a Kölnben zajló A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Az olaszokat hosszabbításban verő szlovák csapat már felsorakozott az ilyenkor szokásos, a győztesnek járó himnuszhoz.

Felcsendült a dal, de mindenki döbbenetére a német rendezők a szlovén himnuszt kezdték el játszani. A jégen értetlenül egymásra néző játékosok, a lelátón pedig a fütyülő szurkolók is jelezték, itt valami nincs rendben. 

Aztán néhány taktus után leállt a dal. Mindenki a szlovák himnuszt várta, de az csak nem akart elkezdődni. Néhány perc várakozás után a műsorközlő elnézést kért, a csapatok meg egy kézfogás után az öltözőbe vonultak.

Furcsa közjáték volt, az amúgy precizitásukról híres németektől meg végképp az.

Az  A csoportos vb-n két játéknap ment le amúgy. A csoportot meglepetésre a veretlen lettek vezetik az oroszok, a svédek és a németek előtt. Meglepetésre Egyesült Államok csak az ötödik.

A B csoportban Kanada hibátlan, de a sorrend itt is meglepő: 2. Svájc, 3. Franciaország, 4. Csehország. Persze, még sok van hátra, de ha minden így maradna, Dánia és Fehéroroszország esne ki a magyar válogatott mellé a divízió I/A csoportba.

Rovatok