Index Vakbarát Hírportál

Női hoki-vb: az osztrákok elleni zárómeccs dönthet a világelitbe feljutásról

2019. április 13., szombat 08:39

Ahogy azt eltervezte Pat Cortina, szövetségi kapitány, semmi gondot nem jelentett a magyar női hokiválogatottnak Olaszország legyőzése a budapesti, divízió I/A-csoportos világbajnokságon. 9-0-ra nyertünk, majd utána nem csak a csapat, de a szurkolók is izgatottan figyelték a Dánia-Ausztria meccset.

Azért volt ez a találkozó fontos, mert ha Dánia nyer, akkor Magyarország a szombati zárónaptól függetlenül, története során először jut fel az A csoportos világbajnokságra, a legjobbak, Kanada, az Egyesült Államok mellé.

Dánia nem tette meg nekünk azt a szívességet, hogy nyugodtan nézzünk szombaton a vb-meccsünket:: Nem csak nagyon simán, 8-3-ra kapott ki Ausztriától, de még az az aggodalom is ott maradt a magyar szurkolókban, hogy ilyen hoki láttán lesz okunk tartani az osztrákoktól.

A vb utolsó napján szombaton, a nyitómeccsen, a szlovák-olasz meccs majd arról fog dönteni, ki marad ebben a divízióban. Utána, 16 órától következik a dán-norvég rangadó, ami sok mindent eldönthet. Ha a dánok semmilyen formában nem kapnak ki (tehát rendes játékidőben, vagy hosszabbítás után) a norvégoktól, akkor teljesen mindegy mi lesz az osztrákok ellen. Már feljutottunk, mert a norvégok elleni azonos pontszám esetén az egymás elleni meccs számít, ebben pedig jobban állunk.

Ha a norvégok legalább két pontot (hosszabbításos győzelem) szereznek, akkor elénk kerülnek, de akkor is elég nekünk az egy pont Ausztria ellen. Ha a norvégok simán verik Dániát – a pénteki meccsek láttán erre van a legnagyobb sansz –, akkor nekünk egy 60 perc utáni döntetlen is elég Ausztria ellen.

A papírforma azt mondja, hogy Norvégia simán nyer, akkor a magyar női hokiválogatottnak arra kell nagyon ügyelni, hogy rendes játékidőben ne álljon vesztésre a tavalyi vb-n a világelitről éppen csak lemaradó, végül a második helyen végző Ausztria ellen. 19.30-kor, a káposztásmegyeri Vasas Ice Center ingyenes várja a szurkolókat.

  Csapat Mérkőzés Győzelem Győzelem h.u. Vereség Vereség h.u Pont
1. Magyarország 4 3 0 1 0 10
2. Norvégia 4 3 0 0 1 9
3. Ausztria 4 2 1 0 1 8
4. Dánia 4 2 0 0 2 6
5. Szlovákia 4 0 1 1 2 3
6. Olaszország 4 0 0 0 4 0

Rovatok