Index Vakbarát Hírportál

Két zakó után végre megnyugtató győzelem a hoki-vb-n

2019. május 2., csütörtök 11:03

Nagyon kellett a siker a magyar hokiválogatottnak, mert nulla ponttal állt két forduló után a vb-n. Össze is jött, ráadásul remek játékkal, 4-1-re verték a litvánokat.

Két vereség után csütörtökön Litvánia ellen kellett javítania a magyar hokiválogatottnak a kazahsztáni világbajnokságon. Nagyon kellett a győzelem, mert harmadik vereség esetén már a divízió I/A-s kiesés ellen küzdött volna a csapat a továbbiakban.

Majoross Gergely játékosai ennek megfelelően is kezdtek, az első pillanattól többet birtokolták a korongot, irányították a játékot.

Remek kezdés után jó folytatás

Szerencsére elég hamar meg is lett az eredménye, a 8. percben már vezettünk: Bartalis István kapott jó passzt Nagy Krisztiántól, középtávolról ütötte a kapuba a korongot, 0-1. Nagyon szépen és önzetlenül játszották ki a lövőhelyzetig, Bartalis pedig nem kegyelmezett.

Újabb majdnem nyolc perc telt el, és jött a második is, ismét Bartalis, ezúttal egy remek szóló után, a 15. percben ütött kapufás gólt. Becikázott a védők között, majd higgadtan visszavette és behelyezte a korongot, 0-2.

Két perccel a harmad vége előtt torpant meg a válogatott, Sofront kiállították. A kétperces emberelőnyt remekül használták ki a litvánok, egy perc volt már csak hátra a szünetig, amikor több próbálkozásból sem sikerült elütnünk a korongot, így Kumeliauskas közelről bekotorta, 1-2.

A második harmadra semmi nem változott, ugyanaz a lendületes magyar csapat jött ki, és hamar be is talált megint. Hat perc után Vas János lőtt távolról, a kapusról kipattant a korong, és a kapu előtt korcsolyázó Erdély Csanád ügyesen bekotorta, 1-3.

Az újabb kétgólos vezetéstől felszabadultak Sofronék, és épp ő szerezte a negyediket. Három perc volt még a szünetig, amikor Bartalis lefülelte a litván kapus passzát, majd középen, a kapuhoz nagyon közel helyezkedő Sofront játszotta meg, aki nem is tudott hibázni, 1-4.

Izgalmak nélkül hoztuk le a záróharmadot

A hokiban a három gól nem túl sok, de a biztos vezetéssel nyugodtan mehettünk neki a záróharmadnak, amit újfent erős attakkal kezdtünk, a litvánok csak kiütögetni tudták a korongot, akciót építeni nem volt erejük. Sem lehetőségük, továbbra is kifejezetten jól játszottunk.

Csak kevésbé eredményesen, igaz, ez ekkor már nem is volt égető, pláne, amikor az utolsó öt percnek is háromgólos előnnyel mentünk neki. A litvánok csak a végén veszélyeztettek, ekkor akadt egy helyzetük, de melléütötték.

Időt kértek, de mégis mi mehettünk 3 az 1-be, de egy visszaérő védő miatt lövésig sem jutottunk.

Az utolsó percekre emberhátrányba kerültünk, Hári Jánost küldték le. Emberelőnyben még a kapust is lehozták a litvánok a szépítésért a 60. percre, de egészen simán védekeztük ki ezt is, és 4-1-re megnyertük a meccset.

Még bármi megtörténhet velünk

A meccs legjobbjának Sofront választották a helyi szakértők, de ki kell emelni Bartalist, összességében az egész csapatot is.

A hatos csoportban győzelmével Magyarország a negyedik helyen áll. Három pontja van három meccsből, és biztató, hogy az utolsó Litvániának nulla, szintén három meccsből. A szlovénoknak két meccsből van nulla, ők később játszanak. A csoportutolsó kiesik a Divízió I/A-ból.

Kieshetünk még, de a feljutás sem ment el, van még két meccsünk, pénteken és vasárnap.


3. forduló:
Magyarország-Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
gól: Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.), illetve Kumeliauskas (19.)

(Borítókép: Magyar Jégkorong / Facebook)

Rovatok