Index Vakbarát Hírportál

Ez már egy pofás produkció volt

2019. május 5., vasárnap 19:49

Majoross Gergely szerint a magyar válogatott becsülete volt a tét a divízió I/A jégkorong-világbajnokság vasárnapi zárómérkőzésén, amelyen 3-1-re kapott ki a házigazda kazahoktól, és végül az ötödik helyet szerezte meg.

"A becsületünk volt az elsődleges tét ezen a mérkőzésen, s sikerült sokkal jobb személyiségjegyeket mutatni, mint a Szlovénia elleni találkozón, ennek nagyon örültem" - fogalmazott a megbízott szövetségi kapitány.

Azzal folytatta, hogy emberhátrányban is jól küzdünk, de mondjuk ez minimális elvárás, ugyanakkor a helyzetkihasználás erre a meccsre sem javult fel, ezért nem is lehetett a végeredmény más, mint vereség.

Fontos momentum volt az is, hogy végül a két legjobb meccsünket a két feljutó, azaz a kazah és a fehérorosz válogatottak ellen játszottunk a legjobban, ezeken a meccseken lehetett felfedezni azt a küzdeni akarást, amit elvárt a szakvezetés, viszont ami negatív, az ellenfél kapuja előtti teljesítmény.

Majoross kifejtette, reális, hogy a kazah és a belorusz válogatott jutott a világelitbe, míg a litván esett ki. Mint mondta, a két feljutó és - a sok hiányzó és a hanyatló tendencia ellenére - a szlovén csapat is előrébb tart, mint a magyar. "Az a dolgunk, hogy megtaláljuk azt az utat, amin mi felfelé tudunk menni és magunkhoz képest erősebbé válni."

A kapus Bálizs Bence úgy vélte, jó volt a játék képe, ezt várták volna maguktól, az egész torna folyamán, amelynek első részét tekintve hiányérzete van a válogatottat és magát illetően is: "Sajnálom, hogy nem sikerült hoznunk folyamatosságot. Annak viszont örülök, hogy legalább a végére megtaláltuk magunkat csapat szinten, s saját magam is. Ezzel a játékkal, amit ma mutattunk, sokkal eredményesebbek tudtunk volna lenni ezen a héten. A stábnak és a játékosoknak is egy évük van arra, hogy felkészüljenek rá, már az elejétől össze kell kapni magunkat, és a saját stílusunkat játszani, nem mást.

Benk András szerint sokkal pofásabb produkció volt a vasárnapi, mint a korábbiak: "Ha így küzdöttünk volna a többi meccsen is, így mentünk volna a pályára, a terv szerint, lehet, hogy még a jégen állnánk. Az edzők kiemelték az elemzésben, hogy nagyon oda kell figyelnünk a kapuk előtt, és hatvan percig tartani magunkat a megbeszéltekhez. Ez ma sikerült, jobbak voltunk a kapuk előtt, főleg a védekező harmadban. Kemények voltunk, kilöktük őket ütővel vagy testtel. Ma emelt fővel jöhettünk le a jégről."

"Sajnos valamiért nem úgy álltunk bele már a hét elején, ahogy kellett volna, és bár a végére javult kicsit a dolog, ezt így nem lehet. Száz százalékkal bele kell állni az első meccsbe, és már azokat hozni kell ahhoz, hogy csodákat lehessen csinálni. Ha ez nem sikerül, utána már csak rohanhatunk az eredmények után" – tette hozzá Benk.

Erdély Csanád sérült jobb combbal vállalta a játékot. Mint az MTI érdeklődésére elmondta, fájt, de kibírható volt, és örül, hogy tudta segíteni a csapatot.

"Nagyon összekovácsolódtunk az utolsó meccsre, kár, hogy ez csak későn és nem az első meccsre történt meg. Az a tapasztalatom, hogy a győzelem összekovácsolja a csapatot, de vereségek után a mély gödörből való kilábalás még inkább. Kaotikusan indult a vb, de az utolsó meccsre megtaláltuk magunkat.

A torna díjazottjai:

Legjobb kapus: Matt Dalton (Koreai Köztársaság)

Legjobb hátvéd: Darren Dietz (Kazahsztán)

Legjobb csatár: Geoff Platt (Fehéroroszország)

MVP (újságírók szavazatai alapján): Nyikita Mihajlisz (Kazahsztán)

A torna álomcsapata: Matt Dalton (Koreai Köztársaság) - Darren Dietz (Kazahsztán), Leonyid Metalnyikov (Kazahsztán) - Geoff Platt (Fehéroroszország), Nyikita Mihajlisz (Kazahsztán), Kim Szang Vuk (Koreai Köztársaság) (MTI)

Rovatok