Index Vakbarát Hírportál

A láthatatlan lövéseiről híres orosz hokis lett az NHL legértékesebb játékosa

2019. június 20., csütörtök 11:34

Az orosz Nyikita Kucserovot választották meg az NHL, azaz az észak-amerikai jégkorong-bajnokság legértékesebb játékosának. A 2018-19-es szezon MVP-címét elnyerő 26 éves szélső 128 ponttal zárta az alapszakaszt a bajnokságnak ezt a részét ligaelsőként teljesítő  Tampa Bay Lightningben, és ezzel elnyerte a Hart Trófeát, egyben egy ponttal megdöntötte az orosz játékosok közül eddig egy idényben legtöbb pontot szerző legendás Alekszandr Mogilnij 26 éves rekordját

Kucserov idei szezonjának legszebb pillanatai megtekinthetők ebben a bőséges összefoglalóban:

A sportrajongók szélesebb körében valószínűleg a hokitörténelem talán legaljasabb trükkjének számító, lövés nélküli ziccergóljairól ismert Kucserov a Las Vegas-i díjátadón az MVP-cím mellett a liga legjobb pontszerzőjének járó Art Ross Trófeát is begyűjtötte, valamint ő kapta a Ted Lindsay-díjat is, melyet az a hokis érdemel ki, aki a játékosok szerint a legjobb teljesítmény nyújtotta az idény során.

Kucserov a védjegyének számító, kapusőrjítő lövőcselekkel bolondított láthatatlan lövését ebben a videóban magyarázta el az amerikai tévéseknek:

Ami a további díjazottakat illeti, a Stanley Kupa-győztes St. Louis Bluesból a védő Ryan O'Reillyt díjazták, aki a legjobban támadó védőnek járó, Frank J. Selkéről elnevezett elismerést vihette haza. O'Reillyt korábban a rájátszás legértékesebb játékosának is megválasztották, miután csapata 4-3-as összesítéssel legyőzte a Boston Bruinst, és története első bajnoki címét szerezte.

A legjobb kapusnak járó elismerést (Vezina-díj) a Tampa Bayben védő orosz Andrej Vasziljevszkij vihette haza, a legjobb újoncnak járó trófea a Vancouver Canucks svéd centeréhez, Elias Petterssonhoz került, míg a liga legjobb védőjének járó serleget a Calgary Flames 35 éves kanadai játékosa, Mark Giordano érdemelte ki. Az NHL legjobb edzője a New York Islanderst irányító Barry Trotz lett.

(via MTI)

(Borítókép: Az orosz Nyikita Kucserov a díjátadón kezében a Hart Trófeával. Fotó: Bruce Bennett / Getty Images Hungary)

Rovatok