Index Vakbarát Hírportál

Hári mesterhármasával nyert a hokiválogatott az olimpiai selejtezőtornán

2020. február 6., csütörtök 18:42 | aznap frissítve

Remekül kezdte a magyar hokiválogatott a Nottinghamben rendezett olimpiai selejtezőtornát, hiszen a nyitómeccsen 4-1-re verte Észtországot.

A meccs magyar hőse Hári János volt, aki a csapat első három gólját szerezte. Hári az első harmad közepén lőtte be első gólját, majd a második harmad hetedik percében is betalált, 2-0-ra ment a válogatott. 

Az észtek elég gyorsan szépítettek, de Hári két percet sem hagyott nekik a felpörgésre, harmadszor is kapuba tette a korongot, 3-1-re végződött a második harmad.

A negyedikben sokáig nem esett gól, végül bő három perccel a vége előtt Csányi állította be a 4-1-es végeredményt. Mondhatni, papírforma eredmény született, mert Észtország alacsonyabb osztályba van besorolva, mint Magyarország.

A selejtezőtornán még két ellenfél vár a magyarokra, szombaton Románia, vasárnap Nagy-Britannia következik. Várhatóan az utóbbi meccs dönt majd a tornagyőzelemről, és arról, hogy melyik csapat juthat be a 2022-es téli olimpia utolsó selejtezőkörébe.

Frissítés: a csoport másik mérkőzésén a britek 4-3-ra legyőzték Romániát, aminek csapatát nagyrészt székely játékosok alkották.

Olimpiai selejtezőtorna, 1. forduló:
Magyarország–Észtország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
gól: Hári (10., 27., 32.), Csányi (57.), illetve Lodeikin (30.)

Nagy-Britannia - Románia 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Rovatok