Index Vakbarát Hírportál

Egereket kellett irtania Svédországban a hokiválogatott kapusának

2020. április 10., péntek 12:41

Karanténinterjút adott a Digi Sport Reggeli Start című műsorának Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott frissen Szlovákiába igazolt kapusa, aki elmondta, hogy részben azért is döntött így, mert tudja, hogy a koronavírus-járvány jelentette helyzetben sok csapat csődbe fog menni, ő pedig örül, hogy a stabil hátterű Besztercebányához, a szlovák bajnokság címvédőjéhez kerülhet.

„A menedzseremet megkeresték és szólt nekem, hogy van ilyen lehetőség. És úgy gondoltam, hogy a sérülést követően ez jó ajánlat, és újra be tudok lendülni az élvonalba. A Besztercebánya már tavaly is le szeretett volna szerződtetni, szerintem elég stabilak ahhoz, hogy ne pánikoljanak” – mondta Vay.

A válogatott kapus, aki decemberben sérült meg, még 2019 májusában igazolt a svéd másodosztályban szereplő Västerviks IK-hoz, ám ott korántsem fogadták ideális körülmények.

Volt olyan hónap, amikor egy-két órát tudtam csak aludni, nem volt megfelelő helyzet arra, hogy kipihent legyek. Lelkileg az viselt meg, hogy kaptunk egy lakást, ami tele volt egerekkel. Szóltam a klubnak, hogy ez így nem lesz jó. Azt mondták, hogy próbálnak mást keresni, de nem ment. Az az egy hónap arról szólt, hogy olyan hangosak voltak az egerek, hogy nem lehetett aludni. A szezon alatt ötven-hatvan egeret megöltem

– számolt be a lakhatási körülményeiről.

A felépülése kapcsán elmondta, hogy ebben még segít is neki a vírus, mert így több ideje van regenerálódni, és nem esik ki annyi időre sem a szezonból. " Csak felsőtestre edzettem, mert a lábam használhatatlan volt. November 27-én volt rajtam utoljára korcsolya, és ha minden jól megy, augusztus 1-én lesz újra – jelenleg 80-85 százalékos állapotban van a térdem" – tette hozzá.

Rovatok