Index Vakbarát Hírportál

Törölték a 2021-es divízió I-es hokivébét

2020. november 18., szerda 17:29

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) több torna törlését is bejelentette, többek között a jövő májusi szlovéniai divízió I-es világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott érdekelt.

Az IIHF közleménye szerint a női és férfi A-csoportos világbajnokságon, valamint a férfi U18-as és U20-as vb-n kívül minden viadalt törölnek a koronavírus-járvány miatt. A szövetség egy egészségügyi tanácsadói szervezetet bízott meg a jelenlegi és várható helyzet elemzésével, amely azt javasolta, hogy a lehető legkevesebb tornát tartsák meg.

René Fasel, az IIHF elnöke elmondta, hogy minden esedékes tornát buborékban tudnának csak megszervezni, ehhez azonban nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű erőforrás.

A 2021-es vb-ket eredetileg 2020-ban rendezték volna meg, ezeket azonban a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

 A magyar válogatott a divízió I/A-s világbajnokságon a házigazda Szlovéniával, Dél-Koreával, Ausztriával, Franciaországgal és Romániával játszott volna 2021. május 9. és 15. között.

Az elit női vb-ről – amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással –, a május–júniusi minszki, rigai közös rendezésű férfi elit vb-ről, az áprilisi, egyesült államokbeli U18-as férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak. Az elit női vb-n és az ötkarikás selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

Az IIHF ezúttal 18 tornát, összességében 28 eseményt törölt a 2020/21-es versenynaptárában.

(Index/MTI)

Rovatok