Index Vakbarát Hírportál

A vírus miatt a teljes NHL-szezont ki kell hagynia az osztrák tehetségnek

2021. február 1., hétfő 08:17

A teljes 2020–21-es szezont ki kell hagynia Marco Rossinak, az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Minnesota Wild 19 éves centerének. A fiatal játékos a The Athletic információi szerint az Egyesült Államokból hazautazott Ausztriába, hogy családi körben épülhessen fel a koronavírus szövődményeiből.

Januárban láttak napvilágot olyan hírek, hogy az osztrák jégkorong legnagyobb tehetsége egy bizonyos sérülés miatt határozatlan ideig nem játszhat, amiről most kiderült, hogy nem más, mint a Covid–19 és annak utóhatásai.

Rossinál októberben mutatták ki a vírust, miután lejátszotta első mérkőzését a svájci Zürich Lions együttesében, ahova a Minnesota adta kölcsön. Ebből (látszólag) felépült, épp a visszatérésre készült, ám a csapatból többen is pozitív tesztet adtak éppen akkor, ezért mindenki karanténba került.

Rossi legközelebb a december végi junior-világbajnokságon lépett jégre, amelyen ő volt az osztrákok csapatkapitánya. Azonban messze alulmúlta a várakozásokat, négy mérkőzésen gólt és gólpasszt sem jegyzett, Ausztria pont nélkül végzett az utolsó helyen.

Miután véget ért az U20-as torna, Rossi csatlakozott a Minnesota edzőtáborához, amely az NHL új idényére készült. Az liga protokollja szerint minden olyan hokist, aki átesett a víruson, szigorúbb orvosi vizsgálatnak kell alávetni.  

Ezen Rossi megbukott, így azóta sem léphetett jégre, most pedig otthon gyógyul.

A klub szerint teljesen felépülhet.

Rossi az előző szezonban a kanadai juniorligákat tekintve a második legmagasabb pont/meccs átlaggal végzett, csak a draftelső Alexis Lafreniére tudta megelőzni egyetlen századdal (2,15–2,14), az Ontario Hockey League-ben ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt, valamint megválasztották a bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) mindössze második európaiként.

A Minnesota Wild a 2021-es amatőr játékosbörze 9. helyén foglalta le játékjogát.

Rovatok