Index Vakbarát Hírportál

Újabb undorító megnyilvánulás a legelfogultabb kommentátortól

2021. április 9., péntek 09:35

Nyolc csapat is idegenben nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A legsimábban a Nashville Predators győzött, amely 7–1-re verte a Detroit Red Wings együttesét. A meccs legjobbja Viktor Arvidsson volt: a vendégek világbajnok svéd csatára mesterhármast ért el a 28. születésnapján. A Nashville legutóbbi tíz találkozójából kilencedszer nyert.

Alekszandr Ovecskinnek az idénybeli 20., pályafutása 726. NHL-találata sem volt elég a sikerhez a Washington Capitals számára, amely vendéglátóként maradt alul 42-re a Bostonnal szemben.

A klasszis orosz játékosnak már csak öt találat hiányzik hiányzik ahhoz, hogy beérje az örökranglista ötödik helyén álló Marcel Dionne-t, viszont az emberelőnyös találatokban Brett Hullt megelőzve feljött a második helyre.

Utóbbi kategóriában már csak Dave Andreychuk előzi meg nyolc góllal. A vendégeknél a pályafutása második NHL-találkozóján szereplő Jeremy Swayman 31 védést mutatott be.

Ezen a mérkőzésen hangzott el a szezon egyik legsportszerűtlenebb megnyilvánulása, méghozzá az NESN kommentátorától, a nyíltan Boston-drukker Jack Edwardstól. A második harmadban a Bruins létszámfölényes helyzetben indult meg, de a bíró megállította a játékot, ugyanis a Washington szélsője, TJ Oshie vérző orral feküdt a jégen. Edwards erre teljesen kikelt magából, majd azt mondta, Oshie jobban teszi, ha már nem is jön vissza a folytatásban, és hogy ennél sokkal komolyabb sérülést kell elszenvedni ahhoz, hogy lefújjanak egy akciót.

Edwards nem először tesz hasonló kijelentést, többször is örömmel fogadta, ha a Boston aktuális ellenfelének játékosa megsérült.

A címvédő Tampa Bay Lightning a Columbus Blue Jackets vendégeként nyert tízgólos találkozón, Yanni Gourde négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A Pittsburgh Penguins a New York Rangers vendégeként ünnepelhetett győzelmet, szezonbeli nyolcadik egymás elleni összecsapásukból hatodszor.

Mike Smith a kapujára tartó 40 lövésből 39-et hárított, ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy az Edmonton Oilers 31-es diadallal távozott az Ottawa Senators otthonából.

A játéknap két hazai sikerének egyikét a Carolina Hurricanes aratta, amelynek kapujában a 24 hárítást bemutató Alex Nedeljkovic pályafutása során harmadszor maradt hibátlan, mindhárom kapott gól nélküli teljesítményt legutóbbi 12 mérkőzésén mutatta be.

A New Jersey Devils négymeccses vereségi szériát zárt le a Buffalo Sabres felett aratott idegenbeli diadallal.

Eredmények:
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 3–6
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 3–0
Columbus Blue Jackets–Tampa Bay Lightning 4–6
Montreal Canadiens–Winnipeg Jets 2–4
New York Islanders–Philadelphia Flyers 3–2 – szétlövés után
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 2–5
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 1–3
Washington Capitals–Boston Bruins 2–4
Detroit Red Wings–Nashville Predators 1–7

(Index/MTI)
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 1–5

Rovatok