Index Vakbarát Hírportál

Olimpikonok és zenészek is drukkolnak a női hokiválogatottnak

2021. november 14., vasárnap 12:33

Története legfontosabb mérkőzésére készül a magyar női jégkorong-válogatott, amely a chomutovi olimpiai selejtezőn vasárnap 16 órától a házigazda csehek ellen játszik a pekingi kijutásért.

Az A csoportos szereplés után egy újabb álmát válthatja valóra a női válogatott. A magyar női csapat ennyire közel még nem járt az ötkarikás szerepléshez. Korábban az előselejtezőből nem jutott tovább a válogatott, most viszont előkelő világranglistás helyezésének köszönhetően az utolsó körben csatlakozott be a kvalifikációs küzdelembe.

Chomutovban a lengyelek elleni 11–1-es magabiztos győzelemmel kezdett Lisa Haley szövetségi kapitány együttese, majd szombat este drámai fordítás után 5–3-ra verte Norvégiát. Ha pedig vasárnap bármilyen formában legyőzi a cseh csapatot is, megváltja repülőjegyét Pekingbe. 

Remélhetőleg a hokiistenek piros-fehér-zöldben lesznek vasárnap

– mondta a magyar válogatott kanadai szakvezetője, aki 2014-ben másodedzőként olimpiai bajnok lett hazája válogatottjával. A mieink kivezetése az ötkarikás játékokra egyenértékű lenne számára azzal a sikerrel. 

„Háromszor játszottunk a csehekkel egy év alatt, ismerjük a stílusukat. Egy nagyon tehetséges, technikás csapat, amely remekül bánik a koronggal. Számunkra az lesz a kulcs, hogy védekezésben maradjunk fegyelmezettek, és amikor lehetőség van, vezessünk ellentámadásokat. Több helyzetük lesz, mint nekünk, de ha azokat kihasználjuk, lehet esélyünk egy szoros meccsre – akkor pedig az utolsó harmadban bármi megtörténhet” – nyilatkozta Lisa Haley.

A játékosoknak a gyerekkori álom megvalósulása lenne az olimpiai szereplés.

Nem mi vagyunk az esélyesek a papírforma alapján, de ezzel nem törődünk, mert a jégkorongban egy meccsen bárkit meg lehet verni, és reméljük, így is lesz

– mondta a sorsdöntő meccs előtt Dabasi Réka

A csapatkapitány Garát-Gasparics Fanni szerint fegyelmezett védekezéssel és hatékony ellentámadásokkal lehet esély a szintén A csoportos csehek ellen. „Vasárnap az utóbbi évek legnagyobb meccse vár ránk, az olimpiai kijutás mindannyiunk óriási álma. Egyetlen találkozó választ el ettől minket. Az egész ország szurkol nekünk, és érezzük is ezt a támogatást” – tette hozzá a csatár. 

Az utolsó mérkőzések előtt sportolók, zenészek, színészek és tévés személyiségek küldtek bátorító üzenetet, amiből erőt merítenek a játékosok.

A Csehország–Magyarország olimpiai kvalifikációs mérkőzés 16.00 órakor kezdődik.

(Borítókép: https://www.facebook.com/magyarjegkorong)

Rovatok