Index Vakbarát Hírportál

Meghosszabbították az NHL kényszerszünetét

2021. december 25., szombat 09:01

Egy nappal, azaz december 28-ig meghosszabbította az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) a december 22. óta tartó leállást.

Az eredeti tervek szerint december 27-én folytatódott volna az alapszakasz, amit az omikron-variáns elszabadulása miatt kellett felfüggeszteni december 22-én. A csarnokokat, edzőközpontokat bezárták, ezekbe leghamarabb vasárnap térhetnek vissza a csapatok. A liga azért hosszabbította meg egy nappal a szünetet, hogy a teszteredményeket megfelelően ellenőrizni tudja. A december 27-én esedékes 14 mérkőzést későbbi időpontokban, vélhetően februárban fogják pótolni.

Az újabb halasztásokkal immáron 64 meccset kellett elnapolnia az NHL-nek, és mivel a tervezett menetrend felborult, ezért a február 6–22-re tervezett olimpiai szünet alatt lesznek kénytelenek a csapatok pótolni a találkozókat. Éppen ezért hozta meg azt a döntést Gary Bettman és az NHL vezetése, hogy a játékosok mégis távol maradnak a 2022-es pekingi téli olimpiától.

A szünet előtt több mint 130 játékos került be a liga Covid-protokolljába, egyes csapatok annyira megfogyatkoztak, hogy egy teljes sort sem lettek volna képesek kiállítani. Calgaryban szinte minden jégkorongos elkapta a fertőzést, Nashville-ben pedig annyi játékost kellett felhívni a farmcsapatból, hogy inkább a tartalékok edzője állt a kispad mögé a csapat utolsó, Colorado Avalanche elleni találkozóján.

Egyes pletykák szerint 2021-ben már nem rendeznek mérkőzéseket, az NHL a január 1-jére tervezett tradicionális Winter Classickal, a Minnesota Wild–St. Louis Blues nyitottpályás összecsapással tér vissza.

Rovatok