Index Vakbarát Hírportál

Videó: Tömegverekedés tört ki a román–bolgár női hokiválogatott-meccsen

2023. április 10., hétfő 19:58

Elszabadultak az indulatok a Románia–Bulgária jéghokimérkőzésén. A játékvezető összesen 554 percnyi büntetést szabott ki a két válogatott 9-9 játékosára.

A két csapat a női Divízió III/A világbajnokságon mérkőzött meg egymással. A házigazda románok nagyon simán, 10–2-re verték meg a bolgárokat, akik ezt nem viselték jól.

A verekedés a meccs legvégén, a mérkőzés utolsó másodperceiben kezdődött, amikor egy román és egy bolgár játékos még összeakaszkodott a korongért küzdve. Miután mindketten elestek, egyszerre három bolgár játékos esett neki a román válogatott hokisának. Erre a másik csapat játékosai is – akik akkor már a győzelmet ünnepelték – megindultak, és csatlakoztak a verekedéshez.

Innentől aztán teljesen elszabadult a pokol, a két csapat tagjai ütötték-verték egymást, amint az alábbi felvételen is látható: 

Miután sikerült lecsillapítani a kedélyeket, a játékvezető már nem engedte vissza a jégre a csapatokat, még a különdíjak átadására és a himnusz meghallgatására sem. A két válogatott 9-9 játékosára összesen 554 perc büntetést szabott ki a bíró, a jegyzőkönyv alapján több magyar származású játékos is volt a büntetettek között. Ezenkívül a román válogatott csapatként is kapott egy 20 perces büntetést azért, mert inzultálták a bírót. 

A Barabás László által irányított román csapat a bolgárok felett aratott győzelemmel 4. lett a hatcsapatos vb-n – írta meg a Székelyhon.

Rovatok