Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan összeverték egymást a New York-i rendőrök és tűzoltók

2023. április 17., hétfő 18:48

A hétvégén rendezték meg a Battle of Badge elnevezésű jótékonysági jégkorongmérkőzést, amely keretében a New York-i tűzoltók és rendőrök csaptak össze. Ez nem az a tipikus gálameccs, ahol a felek mindenféle tét nélkül csak lötyögnek egy jót. A legutóbbi alkalom is erősítette a hagyományt: kőkemény ütközések és hatalmas pofonok csattantak el, a szervek totálisan összeverték egymást.

A Long Islanden található UBS Arena színültig megtelt, mintegy 17 ezer ember volt kíváncsi arra, ahogy New York legjobban jégkorongozó rendőrei és tűzoltói agyoncsapják a másikat. Akik jegyet váltottak az ősrangadóra, azoknak nem kellett csalódniuk, a vérben forgó szemű „játékosok" minibokszmeccsei a profikat idézték.

 John Perretta és Jimmy Hall társas tánca:

Béke és szeretet a jégen:

A meccset egyébként végigjátszották, a tűzoltók 8–5-re győztek, bár ez természetesen csak másodlagos. 

Az utálat intenzitását 2014-ben tekerték fel a maximumra, akkor igazi tömegverekedésbe torkollott a gála. Nem véletlen, hogy maga Wayne Gretzky is úgy aposztrofálja ezt a párharcot mint a jégkorong egyik legkeményebb rivalizációja, miként az sem, hogy az NHL-t is megjárt korábbi verőember, Paul Bissonnette is tátott szájjal figyelte az idei ünnepélyes vérfürdőt.

Rovatok