Index Vakbarát Hírportál

Megvan a 27 fős vb-keret, ők utaznak Finnországba csodát tenni

2023. május 5., péntek 12:38

Mihály Ákos és Németh Kristóf került ki az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéből – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A Szlovénia ellen két MVM Dome-beli összecsapás után, pénteken döntött így Kevin Constantine szövetségi kapitány a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

Az immár 27 fős csapatra az elutazás előtt még egy mérkőzés vár: kedden este Kanada lesz az ellenfél Budapesten.

Az együttes az eddigi tíz felkészülési összecsapásából csak egyet nyert meg. A világbajnokságon a tamperei nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával – tekintett előre az MTI.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

A magyar válogatott vb-programja:
Május 13. 15:20: Magyarország–Dánia
Május 14. 11:20: Egyesült Államok–Magyarország
Május 16. 19:20: Franciaország–Magyarország
Május 18. 15:20: Magyarország–Svédország
Május 19. 15:20: Magyarország–Finnország
Május 21. 15:20: Németország–Magyarország
Május 22. 19:20: Ausztria–Magyarország

Célegyenesben

Vb-felvezetésünk korábbi részeiben a Kovács Csaba, Vas János kettőssel nosztalgiáztunk a magyarok újkori vb-szerepléseiről, amelyeken aktív részt vállaltak a csapat teljesítményéből, és a ketten együtt összesen több mint 340 válogatott fellépés tapasztalatára építve elemeztük segítségükkel a mostani esélyeket. 

Az A csoportos vb állandó „otthona” a Sport Televízió, amelynél minden eddiginél nagyszabásúbb tartalommal, valamint kellő optimizmussal készülnek a tornára. Erről, valamint a magyar válogatottal kapcsolatos korábbi vb-emlékeikről a Sport Televízió főszerkesztőjével és szerkesztőjével, Máté Pállal és Gallai Lászlóval beszélgettünk.

A hét elején a sajtónyilvános edzésen a szövetségi kapitány mellett az együttes rutinos alapemberei, a csapatkapitány Nagy GergőSofron István, valamint Sebők Balázs nyilatkozott az Indexnek, utóbbi az elmúlt két szezont éppen Tamperében töltötte, ahol a magyarok vb-meccseiket játsszák.

Ön szerint hogyan teljesít majd a magyar válogatott az A csoportos férfi jégkorong-világbajnokságon?

  • 2763
    Kiesünk...
  • 978
    Bentmaradunk!

Rovatok