Index Vakbarát Hírportál

Három magyar válogatott játékost is kiválaszthatnak amerikai csapatok

2023. szeptember 14., csütörtök 16:21

Három magyar válogatott játékos, Garát-Gasparics Fanni, valamint a honosított Baker Taylor és Knee Sarah szerepel az újjáalakult tengerentúli női profi jégkorongliga (PWHL) draftlistáján.

A liga szerdán jelezte, hogy a hat érdekelt csapat – Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis – kiket választhat ki jövő hétfőn. A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása alapján közéjük tartozik a 28 éves Garát-Gasparics, valamint a torontói születésű, Magyarországra 2020-ban költözött 26 éves Baker és a szintén torontói, 27 esztendős, Magyarországra 2018-ban érkezett Knee.

Az előző idényben előbbi két hokis a nyáron megszűnt PHF-ligában szerepelt, a csatár Garát-Gasparics a Metropolitan Rivetersben, a védő Baker a Montreal Force-ban. A hátvéd Knee – akit a PWHL eredetileg a kanadai játékosok közé sorolt és nem tüntette fel, hogy egyben magyar állampolgár is – a 2022/23-as kiírásban a finn KalPa alkalmazásában állt.

Garát-Gasparics – aki kedden igazolt november 5-ig a svéd Brynäs IF-hez – 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz), míg Baker ugyancsak 24 találkozón 9 pontot (1, 8) termelt az előző idényben.

A hétfői drafton mind a hat együttes 15-15 játékost választhat ki. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

Rovatok