Index Vakbarát Hírportál

Szoros győzelemmel és harmadikként zárta a magyar hokiválogatott a Sárközy Emléktornát

2023. november 12., vasárnap 09:24

A magyar jégkorong-válogatott nagy csatában 4–3–ra legyőzte a szlovén csapatot a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás Emléktorna szombati, utolsó fordulójában, és így a harmadik helyen zárta a háromnapos viadalt, amelyet az olaszok nyerték meg. Utóbbiak a zárókörben hosszabbítás után 1–0-ra legyőzték az ukránokat – a találatot Alex Trivellato ütötte a 64. percben –, így akárcsak tavaly, idén is elsőként végeztek.

Don MacAdam szövetségi kapitány ismét öt helyen változtatott az előző összecsapáshoz képest, Nagy Gergő, Vértes Nátán, Pozsgai Tamás és Vokla Roland visszakerült a keretbe, míg a kapuban Vay Ádám kapott lehetőséget  – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A poprádi hálóőrt a 2. percben Zan Jezovsek mattolta, ám 16 másodperc múlva Kovács Alex – aki pénteken debütált a válogatottban – egyenlített. Egy perc múlva Stipsicz Bence erős passzába Nemes Márton tette bele ütőjét, és már a hazaiaknál volt az előny. A 7. percben Pozsgai bravúrral tartotta be a támadóharmadban a korongot, kapura lőtt, ebbe pedig Nagy Krisztián nyúlt bele. A szlovén két kapuvasig jutottak ebben a szakaszban.

A folytatásban nem született gól, viszont kimaradt két szlovén és egy hazai emberelőny.

A záró játékrész elején nagyon nyomott a vendég gárda, előbb Matic Torok szépített egy bombával, majd – ahogy kiegészültek a magyarok – Nemes durván eladta a korongot saját harmadon belül, ebből pedig Luka Maver egyenlített. Ahogy túlélte a nehéz időket a házigazda, erőre kapott, és az 52. percben Nagy Gergő passzát Mihály Ákos kapásból zúdított a hálóba. A hajrában a vendégeknek több ziccerük volt, de ezek kimaradtak.

Péntekhez hasonlóan szombaton is több magyar válogatott lépett jégre, így az U20-as férfi, valamint a felnőtt női.

A december 10. és 16. közötti budapesti U20-as divízió 1/A-világbajnokságra készülő magyar csapat megnyerte a székesfehérvári Négy Nemzet Tornát,

miután a záró összecsapáson 4–1-re verte a franciákat. Ladányi Balázs szövetségi edző alakulata az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban csütörtökön 4–0-ra verte az olaszokat, pénteken pedig 2–1-re kikapott a szlovénoktól.

A magyar női válogatott barátságos mérkőzésen 3–1-re kikapott az osztrákoktól Villachban. A két együttes pénteki összecsapását 2–0-ra nyerte Pat Cortina szövetségi kapitány alakulata, amelyben ezúttal Simon Viktória debütált. A kapuban Révész Zsuzsa kezdett. A hazaiak Annika Fazokas révén szereztek vezetést, majd a 32. percben Németh Bernadett emberelőnyben egyenlített. A hajrá most a hazaiaknak sikerült jobban, előbb Fazokas talált be ismét, majd Emma Hofbauer üres kapus góllal zárta le az összecsapást. A válogatott az ausztriai áprilisi divízió 1/A-világbajnokságra készül.

Sárközy Tamás Emléktorna, 3. forduló:

Magyarország–Szlovénia 4–3 (3–1, 0–0, 1–2)
gól: Kovács (2.), Nemes (3.), Nagy K. (7.), Mihály (52.), illetve Jezovsek (2.), Torok (42.), Maver (48.)
Olaszország–Ukrajna 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
A végeredmény: 1. Olaszország 7 pont, 2. Ukrajna 4, 3. Magyarország 4, 4. Szlovénia 3 (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.)

Csütörtökön játszották:

Pénteken játszották:

Rovatok