Index Vakbarát Hírportál

Álomrajt után a Ferencváros nyerte a derbit Újpesten

2023. november 15., szerda 08:17

A remek első harmadot produkáló magyar bajnoki címvédő Ferencváros 5–1-re győzött a játéknap előtt még listavezető Újpest otthonában a jégkorong Erste Ligában kedden – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A vendégek nagyon hamar, a 45. másodpercben megszerezték a vezetést, és még négy perc sem telt el, amikor már kétgólos volt az előnyük. Az FTC friss szerzeménye, a tengerentúli alsóbb ligában rengeteg büntetéspercet összeszedő Yanick Turcotte első kiállítása alatt a zöld-fehérek megint betaláltak, a légiós pedig visszatérését követően Pokornyi Dáviddal verekedett össze.

Turcotte már a bemelegítésnél mondta Pokornyinak, hogy – ahogy a hazaiak játékosa fogalmazott – „szeretne valamit a meccsen tőle”. A bunyó előzménye, hogy az újpesti védő az előző idényben súlyos sérülést okozott az azóta visszavonult ferencvárosi Sarcia Antoniónak, vélhetően ezt próbálták meg megtorolni.

A folytatásban is sokáig a vendégek akarata érvényesült, a 25. percben Aku Kestilä beütötte második találatát. Ezt követően talált magára az UTE, és emberelőnyből a házipontlistát vezető Taavi Tiala egy szép mozdulattal szépített. A végén Németh Attila üres kapus góllal zárta le az összecsapást.

Jégkorong, Erste Liga

A tabella:

Rovatok