Index Vakbarát Hírportál

Ennyi volt, nem játszik többet a magyar válogatottban a rutinos védő

2024. április 8., hétfő 19:09

Nem játszik többet a magyar jégkorong-válogatottban Pozsgai Tamás.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC 35 éves védője hétfőn a magyar szövetség (MJSZ) honlapján jelentette be döntését.

Pozsgai 2009 óta 146-szor szerepelt a nemzeti csapatban. Kilenc világbajnokságon lépett jégre, köztük a tavalyi elit vb-n Tamperében.

Természetes folyamat a sportban, hogy ahogyan az ember idősödik, eljön az idő, amikor ezen már gondolkodnia kell. Szerencsére szép éveket tudhatok magam mögött a válogatottban, a tavalyi A csoportos szerepléssel mindent sikerült elérnem, ami előzőleg hiányzott, teljessé, kerekké vált a pályafutásom. Persze a bennmaradás még szebb lett volna

– fogalmazott Pozsgai.

Hozzátette, nem hirtelen jött az elhatározása, úgy érzi, átgondolt döntést hozott. Mint rávilágított, generációváltás zajlik a válogatottnál, s többen, akik ebben a korban járnak, mostanában adják át a stafétát a fiatalabbaknak, hogy ők is egyre több nemzetközi tapasztalatot szerezzenek.

Pozsgait az MJSZ május 7-én, a Kanada elleni MVM Dome-beli barátságos mérkőzésen köszönti majd. A hátvéd hozzátette, az április 28-án rajtoló bolzanói divízió I/A-vb-n jó csapat szerepel majd, írja az MTI.

„Sokan játszanak külföldön, egyre nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a fiatalok is. Van esély a feljutásra, de ez nehéz csoport, nehezebb, mint a ljubljanai volt. Ezzel együtt úgy látom, bármire képes a keret, optimistán várom a vb-t, szerintem kiharcolják a fiúk a feljutást” – mondta Pozsgai.

Rovatok