Index Vakbarát Hírportál

Hatot számoltak a divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar hokisokra

2024. április 13., szombat 19:08

A divízió I/A-világbajnokságra hangoló magyar férfi jégkorong-válogatott 6–2-re kikapott a házigazda lengyel csapattól a Krynicán rendezett szombati felkészülési mérkőzésen.

A péntekinél ugyan jobban kezdtek a magyarok, majd egy hatperces rövidzárlat következett, ugyanis a 8. percben egy kipattanó korongból hátrányba kerültek, majd hat percen belül még háromszor vették be Bálizs Bence kapuját.

Ezt követően Don McAdam együttesének sikerült kivédekeznie egy emberhátrányt, de a szünetig maradt a négygólos különbség.

A második felvonás első percében ismét a magyar hálóban landolt a korong, majd a 37. percben már hat gólra nőtt a vendéglátók előnye.

Az utolsó felvonás elején Sebők Balázs, majd a hajrában Szabó Bence szépített. A lengyelek elleni felkészülési párharcot így kettős vereséggel zárta a magyar válogatott, amely az előző idényben még az élvonalban szerepelt.

Az április 28-án kezdődő bolzanói tornán a magyarok a japán, a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel találkoznak, és az első két helyezett jut fel az elitbe, emlékeztet az MTI.

Jégkorong

Férfiak

Felkészülési mérkőzés

Rovatok