Index Vakbarát Hírportál

Sofron István magyar klubhoz igazolt: Nagyszerű érzés lesz visszatérni

2024. június 24., hétfő 20:23

Sofron István magyar válogatott jégkorongozó visszatér a Budapest Jégkorong Akadémia HC-hez – jelentette be hétfőn közösségi oldalán az Erste Ligában szereplő klub.

A 36 éves játékos legutóbbi szezonjában a Csíkszereda színeiben 21 alapszakasz-mérkőzésen játszott, 11 góllal és ugyanennyi gólpasszal járult hozzá az erdélyi klub szerepléséhez, majd a rájátszásban 12 mérkőzésen 13 pontot gyűjtött (5 gól, 8 gólpassz).

„Nagyszerű érzés lesz visszatérni az ismerős arcok közé. Nagyon jó emlékeket idéz a Kangyal Balázsékkal együtt töltött idő, jó volt korábban a közös munka, ezért nem volt kérdés számomra, hogy ha van sansz, akkor ide jövök vissza. Az is sokat nyom a latban, hogy ismerek a csapatban jó pár magyar játékost, és tetszik a cél, amit Balázs felvázolt, hogy csináljunk ebből a magyar magból egy jó csapatot” – mondta Sofron István a BJA Facebook-oldalán, majd hozzátette, hogy szeretne bizonyítani és az együttes vezéregyéniségévé válni.

Ebben a bejegyzésben Kangyal Balázs vezetőedző is nyilatkozott, az 54 éves szakember szerint Sofron néhány dologról lemondott, és ezáltal nyílt egyáltalán lehetőségük a válogatott jégkorongozó szerződtetésére, viszont teljes mértékben illik a BJA projektjébe, mivel a klub egyetlen légióst sem akar a csapatba.

„Nem ismeretlen számára sem a terep, sem a közösség. Én sem értem, hogy miért nem Fehérváron játszik. Abszolút tiszteletben tartom a Hydro Fehérvár AV19 döntését, de talán ennek a srácnak ott kéne most kergetni a pakkot. A másik oldalról viszont örülök, hogy a mi játékosunk lesz, és biztos vagyok benne, hogy sok mindent fog tudni továbbadni a fiataljainknak, valamint abban is, hogy az egyik legjobb játékos lesz majd a világbajnokságon” – hangsúlyozta Kangyal Balázs.

Sofron István a magyar jégkorong elmúlt évtizedének meghatározó alakja. A válogatottban tizenöt éve szerepel, a székesfehérvári évek után légióskodott Németországban (Krefeld Pinguine), az Egyesült Államokban (Wichita Thunder) és Ausztriában (EC-Klagenfurt AC, Villacher SV) is.

A Csíkszeredához a 2021–2022-es szezonban igazolt, az eltelt három idényben – az eliteprospects.com szakportál adatai alapján – 171 tétmérkőzésen összesen 225 pontot termelt az Erste Ligában és a román bajnokságban.

(Index/MTI)

Ajánlókép: Sofron István még a Csíkszereda játékosaként. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Rovatok