Index Vakbarát Hírportál

Debreceni vereséggel kezdte a hokiszezont a magyar bajnoki címvédő Ferencváros

2024. szeptember 13., péntek 21:34

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 7–4-re kikapott Debrecenben a jégkorong Erste Liga 2024–2025-ös kiírásának első játéknapján. Minimális különbség döntött a Budapest JAHC és a DVTK Jegesmedvék javára házigazdaként, a címvédő Corona Brasov lelépte a vendég SC Csíkszeredát.

A DEAC alaposan ráijesztett fővárosi riválisára, 13 perc elteltével már 3–0-ra vezetett, amikor kapust cseréltek a zöld-fehérek, akik 2 perc 20 másodperc alatt egyenlítettek, azonban bő fél perc múlva megint a hajdúságiaknál volt az előny. A második felvonásban egy-egy találat esett, később megint a hazaiak vezettek két góllal. A hajrában Kirils Galoha megint villant, ezzel beállítva a végeredményt.

A két IV. kerületi együttes csatájában a Budapest JAHC háromszor vezetett, a vendég UTE pedig rendre egyenlített. A harmadik harmadban megtört a sor, 5–3-ra ellépett a házigazda, és végül begyűjtötte a három pontot.

Az elmúlt idényben sereghajtó FEHA19 – amely közlekedési problémák miatt késve érkezett meg Miskolcra – a 32. percig vezetett az esélyesebbnek tartott DVTK otthonában, ám két harmad után már hátrányban volt, és később nem is tudott betalálni.

A címvédő Corona Brasov 5–0-ra legyőzte a sorozat kora esti nyitómérkőzésén a Csíkszeredát. A brassóiaktól Owen Williams, Radim Valchar, Philippe Cornet, Desruisseaux Cedric és a csapatkapitány, Kóger Dániel volt eredményes, Alex Dubeau 33 védéssel zárt.

(MTI)

Jégkorong Erste Liga, 1. játéknap:

Ajánlókép: Fradi.hu

Rovatok