Index Vakbarát Hírportál

Négy forduló után is pont nélkül áll a Fehérvár a jégkorong Bajnokok Ligájában

2024. szeptember 14., szombat 19:28

Négy forduló után is pont nélkül áll a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Bajnokok Ligájában, mivel szombaton 3-1-re kikapott a vendég svájci Lausanne HC-tól – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Fehérvár AV19 az osztrák liga alapszakaszának második helyezettjeként szerepelhet a BL-ben, a legrangosabb európai klubsorozatban az egyik leggyengébb kiemelési számmal bír, így mindegyik riválisával szemben komoly hátrányban van, például szombati ellenfele legutóbb hazájában döntőzött. Az ütközet pikantériája az volt, hogy a Fehérvár csatárának, Bartalis Isvánnak testvére, Balázs a Lausanne HC egyik másodedzője – emelte ki az MTI.

Az első harmad – ahogy az várható volt – komoly svájci fölényt hozott, a Volán csak háromszor lőtt kapura, viszont gól ekkor még nem esett. A folytatásban már sokkal többet volt a korong a hazaiaknál, ám a 36. percben Riat hatalmas gólt lőtt emberelőnyben.

A záró játékrész vendég fórral és újabb találattal indult, ezúttal Kuokkanen volt eredményes egy tért ölelő átadás után szólóból. Két percre rá a kapu elé remek ütembe robbanó Erdély szépített, azonban 12 másodperccel a vége előtt üres kapus góllal állította be a végeredményt Jager.

A 24 csapatos mezőnyben három együttes áll pont nélkül, közülük az egyik a Fehérvár, és a legjobb 16 jut a nyolcaddöntőbe. Minden BL-induló három-három hazai, illetve idegenbeli összecsapást vív.

Kiss Dávid vezetőedző alakulatára legközelebb október 8-án vár a négyszeres svéd bajnok, legutóbb BL-döntős Skelleftea AIK, illetve 15-én az 1905-ben alapított genfi Servette, amely tavaly hazája bajnoka volt, idén pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját – jegyezte meg az MTI.

JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA
Eredmény, 4. forduló

Hydro Fehérvár AV19–Lausanne HC (svájci) 1–3(0–0, 0–1, 1–2)

A Fehérvár további programja

október 8., 19.00: Skelleftea AIK (svéd)–Hydro Fehérvár AV19

október 15., 18.30: Hydro Fehérvár AV19–Geneve-Servette (svájci)

Rovatok