Index Vakbarát Hírportál

Kiváló újoncokkal indul az AHL

2012.10.12. 17:38

Közép-európai idő szerint szombat hajnalban kezdődik az AHL 2012-2013-as szezonja. Az NHL lockoutja miatt számos fiatal tehetség kerülthet az érdeklődés középpontja, olyanok is, akiknek akár egy jó szezonkezdet NHL-szerződést érhet. Többen fiatal játékos érkezik a legjobbak közül. Kikre érdemes figyelni a tenegerentúli hokiban második vonalnak megfelelő bajnokságban. Az nhl.com írása rájuk hívja fel a figyelmet, a hajtás alatt.

Az Edmonton Oilers farmcsapatában, Oklahoma City Baronsben három első körös draftos kezdi az idényt. Ryan Nugent-Hopkins 2011-ben volt az 1/1-es, Jordan Eberle 2008-ban a 22., a svéd Magnus Paajarvi-Svensson 2010-ben a 10. helyen kelt el az amatőr drafton. A Houston Aerosban pedig öt olyan hokis van, aki 2008 óta az első körben kelt el: Tyler Cuma (2008 – 1/23), Nick Leddy (2009 – 1/26), Mikael Granlund (2010 – 1/9), Zack Phillips (2011 – 1/28) és Jonas Brodin (2011 – 1/10). Ráadásul ketten közülük az európai bajnokságokban erősődtek. Granlund a finn, Brodin a svéd élvonalban is szerepelt, mindekett ott voltak a junior világbajnokságon is. Valamennyi hokist a Minnesota Wild draftolta.

A Hamilton Bulldogs is nagyon erős kerettel vág neki. A Montreal Canadiens révén ebben a csapatban hat olyan játékos is van, akik az nhl.com szerint benne voltak az utóbbi évek tíz legjobb reménységei között.

Az Albany kapusa, Scott Wedgewood a New Jersey negyedik kapusa, hatszor már védett az NHLben is. A svéd Victor Rask tavaly 33 gólt és 63 pontot ért el 64 meccsen a WHLben, az idei szezonban a Charlotte-t csapatát erősíti. A szlovák Tomas Jurco pedig a junior-vb-n elért nyolc pontjával harcolt ki helyet magának a Grand Rapidsben.

Van olyan orosz is, aki nem tért haza. Az évek óta a Saint John csapatában szereplő Sztaniszlav Galijev, a Washington farmcsapatánál, a Hersey-nél szerepel, tavaly a Sea Dogs legjobbja volt a rájátszásban 34 ponttal

A svéd Hampus Lindholm lesz az idei idény legfiatalabb játékosa. A 18 évde svédet 2012-ben, a hatodik helyen draftolta az Anaheim, tavaly a svéd másodosztályú Roglében korongozott. Justin Schultz volt a nyár legkeresetebb szabadügynöke, aki végül nem fogadta el az Anaheim ajánlatát, ő is az Oklahoma City játékosa lesz. A lett Zemgus Girgensons 2012-ben draftolta az első körben a Buffalo, míg Mark Pysyk az Edmontonnal nyert WHL-t a legutóbbi szezonban, mindketten Rochesterben szerepelnek majd.

Vlagyiszlav Namestnyikov már egy második generációs orosz hokis, aki a Syracuse-t erősíti a szezonban. A fiatalembert 2011-ben, az első körben draftolta a Tampa, legutóbbi két szezonját az OHL-ben töltötte, tavaly 89 pontig jutott. Az édesapja, Jevgyenij 43 meccset játszott az NHL-ben, a Vancouverben és a New York Islandersben. Nagybátja sem akárki, a Detroitban és az Atlantában 1182 meccsig jutó Vjacseszlav Kozlov.

De érdemes lesz figyelni az Adirondack Phantom szereplését is. A csapatban nyolc olyan játékos szerepel (Brayden Schenn, Sean Couturier, Eric Welwood, Harry Zolnierczyk, Zac Ronaldo, Marc-Andre Bourdon, Brandon Manning és Erik Gustaffson), aki az elősző szezonban ott volt a Philadelphia Flyers NHL-meccsein.

Az első játéknap sorsolása:

Grand Rapids-Milwaukee

Providence-Manchester

Rochester-Syracuse

Connecticut-Bridgeport

Lake Erie-Oklahoma City

Norfolk-Worcester

Abbotsford-Peoria



Rovatok