Index Vakbarát Hírportál

Hetényi továbbra is a Nashville-lel dolgozik

2013.01.15. 09:55

Már csak négy nap a rajtig, minden csapat edzőtáborba vonult és örvendetes hír, hogy ezek között van Hetényi Zoltán is, aki az ECHL-ből kerülhet az NHL-be. Ennek több oka is van. Hetényi, aki a Preds farmcsapatánál, a Cincinnati Cyclonesnál véd, az utóbbi időben remek formát mutat. Korábban is részt vett a training campben, így a szakmai stáb jól ismeri a munkáját (a hajtás alatt videó az első napról). Közel egy tucat kereskedés is volt az elmúlt két napon.

Ráadásul Pekka Rinne sérülten érkezett vissza a KHL-s Dinamo Minszkből. Rinne mellett Chris Mason a második számú kapus. Óriási bravúr lenne Hetényinek sikerülne megragadni a legjobbak között, de már az is hatalmas előrelépés, hogy a itt gyakorolhat. Az is nagy lépés, hogy a Milwaukee-ban védő Jeremy Smith-t és Magnus Hellberget is megelőzte a magyar kapus, bár helyi források szerint, meglepetés lenne, ha a Predators sutba dobná a két AHL-s kapusba fektetett eddigi munkát. Az első napon Szergej Kosztyicin és az AHL-s Milwaukee-ből érkező Victor Bartley is a csapattal gyakorolt.

Az elmúlt két napban közel egy tucat szabadügynök írta alá új szerződését. A Vancouver egyelőre két védőt szerződtetett: Jim Vandermeer a San Joseból, Cam Barker pedig az Edmontotól érkezett. A Washington saját játékosával, Eric Fehrrel hosszabbított, a Buffalo pedig Jochen Hechttel. A 2012–2013-as szezonban is a New York Rangers játékosa marad Matt Gilroy és Michael Del Zotto. A Philadelphia Minnesotából szerződtette Kurtis Fostert, míg Nick Palmieri továbbra is Wild hokisa marad. Columbusból a New York Islandershez került Radek Martinek – oldva ezzel a Lubomir Visnovsky körül kialakult feszültséget. A Toronto megtartotta Cody Fransont és Mike Mottaut Bostonból igazolta le.

Ezzel a körforgás még egészen biztosan nem áll. Rövidesen megjelenő posztunkban körül járjuk a liga 30 csapatát, milyen keretekkel és milyen esélyekkel várják a január 19-i rajtot.  



Rovatok