Index Vakbarát Hírportál

Ovecskin megint fantasztikus

2013.04.07. 12:28

ovi.jpgAlekszandr Ovecskin úgy néz ki megtalálta önmagát. A liga egyik legjobb csatára az elmúlt két és fél szezonban nem úgy teljesít, ahogy azt tőle várják. A 2005 és 2010 közötti négy idényben háromszor jutott száz pont fölé és ugyanennyiszer szerzett legalább 50 gólt. A 2010–2011-es idényben már „csak” 32+53, tavaly pedig 38+27 volt a mutatója. A Florida elleni meccs előtt 20 góllal és 17 gólpasszal állt, ehhez tett hozzá egy triplát és egy asszisztot. Négy pontja és három gólja legutóbb február 13-án volt, a legutóbbi 11 meccsén csak egyszer maradt pont nélkül, március 17-e óta 19 pontot (13+6) hozott össze, a Capitals már megelőzte a Winnipeget és vezeti a Southeast diviíziót. Azt azonban gyorsan hozzá kell tenni, hogy a Jetsnek is ugyanennyi pontja van és a csoport második helye egyelőre nem ér playoffot.

A Winnipeg is tudja, milyen fontos csoportjában az első hely és ennek megfelelően simán verte a playofftól egyre távolódó Philadelphiát. A Flyers 2010-ben még a Stanleyért játszott, 2007-ben esett meg vele legutóbb, hogy nem jutott a rájátszásba, divíziójában az utolsó helyen áll, már 5 pontra a nyolcadik helytől.

Egyetlen gól esett Nashville-ben, a Chicago Bryan Bickell góljával nyert. A Los Angeles az Edmopnton legyőzésével már a negyedik helyre jött fel nyugaton. Toronto tovább őrzi ötödik helyét keleten, ehhez az is kellett, hogy tegnap legyőzze a New Jerseyt Leo Komarov és Tyler Bozak góljaival. Az Islanders most már egyre határozottabban bejelentkezett a playoffra. Most a Tampát is legyőzte, az újoncok és sok második vonalbelis hokisból összerakott csapat továbbra is erőn felül teljesít, amihez a rutinos Jevgenyij Nabokov biztosítja hátul a nyugalmat. Az Islanders előtt a másik New York-i, a Rangers áll, amely Henrik Lundqvist 48 védésével gyűrte le a Carolinát, Rick Nash gólt lőtt és gólpasszt is adott.

A Phoenix lenullázta az idén nagyon gyenge Coloradót. A Coyotes már csak két pontra van a nyugati nyolcadik helytől. A Shane Doan, Martin Hanzal, Radim Vrbata sor hat pontot hozott össze a meccsen, Oliver Ekman-Larson pedig két gólpasszt adott. A Vancouverben megint a svéd ikerpár egyike, ezúttal Daniel Sedin osztotta az észt és pontokat, három gólpasszal lett a Calgary elleni meccs legjobbja. Még az egy nappal korábbi eseményekhez kapcsolódik, hogy úgy tűnik, a Pittsburgh is jól igazolt. A New York Rangers elleni meccs legjobbja a Carolinától szerződtetett Jussi Jokinen lett, aki gólt lőtt, majd a szétlövést az ő találatával nyerte meg a Penguins.

Szombati eredmények

Winnipeg Jets-Philadelphia Flyers 4-1

Nashville Predators-Chicago Blackhawks 0-1

Los Angeles Kings-Edmonton Oilers 4-1

Montreal Canadiens-Boston Bruins 2-1

New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs 1-2

New York Islanders-Tampa Bay Lightning 4-2

Carolina Hurricanes-New York Rangers 1-4

Florida Panthers-Washington Capitals 3-4

Phoenix Coyotes-Colorado Avalanche 4-0

Vancouver Canucks-Calgary Flames 5-2

Pénteki eredmények

Buffalo Sabres-Ottawa Senators 4-2

Pittsburgh Penguins-New York Rangers 2-1 - szétlövés után

St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 3-1

Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 2-3 - hosszabbítás után

Anaheim Ducks-Dallas Stars 1-3

San Jose Sharks-Calgary Flames 2-1

Elnézést, hogy egyelőre csak a puszta eredményeket közöljük. Készül az új dizájn az eredményblokkhoz, már csak napok kérdése. Köszi a türelme!



Rovatok