Index Vakbarát Hírportál

Nem bír egymással a Boston és a Chicago

2013.06.20. 07:29

chicago4.jpgMár semmi rendkívüli nincs abban, hogy a Boston és a Chicago képtelen rendes játékidőben befejezni a meccsét. A hihetetlenül kiegyenlített párharc negyedik fejezete is túlórát hozott, ami most a Chicagónak sikerült jobban. Ahogy a jóslatok szóltak, nem lesznek itt sokgólos meccsek, a korábbi hármon volt 12, most viszont tizenegyet láthattak a TD Garden szurkolói. Tuukka Rask 129 perc és 14 másodperc után kapott gólt, Jaromir Jagr már 199 playoff-pontnál jár. A Chicago 23 elszúrt emberelőnyös lehetőség után talált be, míg a Boston 29 ilyet védekezett ki, egészen Patrick Sharp találatáig. Voltak még más csodák is, mindez a hajtás alatt.

Boston Bruins–Chicago Blackhawks 5-6 (1-1, 2-3, 2-1, 0-1)

Boston, TD Garden, 17 565 néző, vezette: Dan O'Halloran, Wes McCauley

Gólszerző: Peverley (Ference 14:43, PP), Lucic (Chara, 34:43), P. Bergeron (Chara, Jagr, 37:22, PP), P. Bergeron (Jagr, 42:05), Boychuk (52:14), ill. Handzus (Saad, 6:48, SH), Toews (Rozsival, 26:33), P. Kane (Bickell, Rozsival, 28:41), Kruger (Frolik, Bolland, 35:32), Sharp (Hossa, Keith, 51:19). Seabrook (Bickell, Kane, 69:51).

Kiállítások: 10 perc, ill. 12 perc. Emberelőny: 5/2, ill. 4/1. Kapusok: Rask 41/47, ill. Crawford 28/33.

Megint a végsőkig kiélezett csatában, a döntőben már harmadszor hosszabbításban dőlt el a meccs. Ezúttal a Chicagónak jött ki jobban a lépés és visszaszerezte a második meccsen elvesztett pályaelőnyét. Az előző meccset sérülés miatt kihagyó Marian Hossa visszatért.

Nagy iramban kezdett mindkét csapat és ezúttal egy emberelőnyös gól nyitotta a találkozó, Brandon Saad szerzett korongot, Michal Handzus vágta be. A bostoni Tuukka Rask pedig 129 perc és 14 másodperc után kapott ismét gólt. Még ebben a harmadban, Rick Peverley szép lövésével egyenlített.

A második játékrész elején a Chicago megpróbálta gyorsan eldönteni a meccset. A csapatkapitány Jonathan Toews a playoffban a második gólját szerezte –10 gólnélküli meccs után talált be –, majd egy kipattanót Patrick Kane tett el szépen Rask mellett, a Blackhawks 128 másodperc alatt lőtt kettő. Bár Milan Lucic szépített, csak 49 másodperc telt el és jött az újabb bostoni gól, egy nagyszerű kontra végén Marcus Kruger talált be. A harmad vége előtt egy furcsa góllal szépített a Boston, Patrice Bergereon emberelőnyből talál be úgy, hogy a korong a kapufa tetejéről pattant elé.

Nagyon izgalmasan alakult az utolsó játékrész is. Megint Bergeron érkezett, és gyönyörű kapáslövéssel már egyenlített. A játékrész közepén ismét a Chicagnál volt az előny, 23 kihagyott emberelőnyös lehetőség után Patrick Sharp törte meg a jeget. Sokáig nem örülhettek a vendégek, Johnny Boychuk nagyszerű távoli lövéssel megint egalizált.

Az őrült rohanás aztán a 70. percben ért véget. Brent Seabrook bombázott,Toews eredményesen zavart Rask előtt, így a korong akadálytalanul jutott a hálóba. A két csapat összesen 80-szor lött kapura, ebből a bostonira 47 ment. Patrice Bergeron duplázott, a hazaiaktól a már 199 playoff-pontnál járó Jaromir Jagr és Zdeno Chara, a vendégektől Bryan Bickell és Michal Rozsival adott 2-2 gólpasszt. A Boston sorozatban 29 kivédekezett emberelőnyös szituáció után kapott gólt hátrányban, ráadásul megszakadt a hétmeccses hazai győzelmi sorozata is. Az ötödik meccset magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Chicagóban.

A párharc állása: 2-2.



Rovatok