Index Vakbarát Hírportál

Így áll a Buffalo Sabres

2013.08.07. 11:16

buffalo.jpgTombol a nyár, de a csapatok már a következő szezonra készülnek. Egyenlőre a szabadügynökök szerződései, játékos ügyletek tartják izgalomba a szurkolókat. A fiatal tehetségek edzőtáborai már megnyíltak és nemsokára a legjobbak is elkezdik a felkészülést. Sorra vesszük a csapatokat, ki hol tart az építkezésben. A sort a Buffalóval folytatjuk.

buffalo2.jpgA Buffalo egymás után másodszor nem jutott be a rájátszásba és a nyári, eddigi játékos mozgást elnézve, semmit sem erősödött a csapat. Egy második soros védő, Henrik Tallinder 2010 után tért vissza a Sabreshez. A távozó Andrej Sekera helyére, elhagyta a klubot a liga legalacsonyabb csatára, a mindössze 165 centis Nathan Gerbe is, akit kivásároltak a szerződéséből.

A Sabres még bőven költhet erősítésre, 10,5 millió dollárja maradt a 64,3 milliós fizetési plafonból, egyelőre csak az elsősoros Cody Hodgsonnak (RFA) nincs új kontraktusa az idényre, de várhatóan ez is csak 1,6 millióval terheli majd a Sabres büdzséjét. Persze előre is gondolkodni kell, Thomas Vanek és a kapus Ryan Miller jövőre lesz UFA.

Különböző ügyleteknek köszönhetően 11 hokis draftolt a Buffalo idén. Az elsőnek választott (1/8-as) Rasmus Ristolainennel már entry-level megállapodást kötött a klub. Érdemes követni a 16. helyen draftolt orosz Nyikita Zadorov pályafutását, aki az OHL-s London Knights-ban fogja magára vélhetően felhívni a figyelmet, a védő OHL-bajnoki címet már begyűjtött.

A szezon közben távozott Lindy Ruff helyére érkező Brian Rolstont május elején véglegesítették állásában. A csapat a Detroit otthonában, október 2-án kezdi a szezont.

Érkezett: Colin Jacobs (Prince George Cougars), Jamie McBain (Carolina Hurricanes), Drew Bagnall (Minnesota Wild), Henrik Tallinder (New Jersey Devils), Rasmus Ristolainen (TPS), Jamie Tardif (Boston Bruins).

Távozott: Andrej Sekera (Carolina Hurricanes), Mark Mancari (St. Louis Blues), Alex Biega (Vancouver Canucks), Nick Tarnasky (Montreal Canadiens), Adam Pardy (Winnipeg Jets), Riley Boychuk (New Jersey Devils), David Leggio (Washington Capitals), Nathan Gerbe (Carolina Hurricanes).

Hosszabbított: Jhonas Enroth (2016, 2,5 millió USD), Mike Weber (2017, 5 millió USD), Matt Ellis (), Alexander Sulzer (2015), Nick Crawford (2015), Brian Flynn (2016), Matt Hackett (2015), Luke Adam (2015), Corey Tropp (2015).



Rovatok