Index Vakbarát Hírportál

A Pittsburgh kirúg mindenkit?

2014.05.16. 17:19

bylsmashero.jpgA TSN hírportál szerint a Pittsburgh Penguins a New York Rangerstől elszenvedett vereség, és a kiesés miatt lassan ébred a kábulatból. A tulajdonosi kör megválik az eddigi vezetőedzőtől, Dan Bylsmától és az általános igazgató, Ray Shero sem folytathatja a munkát. A világ egyik legerősebb alakulatának titulált franchise 2009 óta nem nyert Stanleyt, most pedig dicstelenül, a hetedik, ráadásul hazai meccsen buktak el az esélytelenebb Rangersszel szemben. Bylsmát még az sem mentette meg, hogy több mutatóban a franchise legsikeresebb edzője. A tulajdonosoknál az vágta ki a biztosítékot, hogy a csapat 3-1-es vezetésről bukta el a keleti főcsoport-elődöntőt. Sidney Crosby egyelőre pletykaként kommentálta a híreket, de több amerikai forrás szerint is szombaton bejelentik a változásokat.

Néhány kommentár elég ellentétesen fogalmaz. Van, aki azt mondja Bylsma eltávolítása időszerű volt, ugyanakkor Shero félreállítása óriási hiba. Már csak azért is, mert ezt a Stanley Kupára bármelyik évben esélyes csapatot Shero építette fel, elévülhetetlen érdemei vannak. Amúgy a kiesés után nem sokkal az is szóba került, hogy Jevgenyij Malkin távozni fog Pittsburgh-ből. Az orosz csatár most hazautazott és ott van a minszki világbajnokságon, így ezen pletykáknak is lehet olyan alapja, hogy a 2006 óta az Egyesült Államokban hokizó sztár esetleg a KHL-be szerződik. Biztos vagyok benne, hogy nem kell sokat aludni, hogy ezekre a kérdésekre választ adjunk.

Akkor most az NHL sötét oldala. Pozitív doppingtesztet produkált, ezért 20 mérkőzésre eltiltották Zenon Konopkát, a Buffalo Sabres csatárát. A 33 éves kanadai játékos azt mondta, egy recept nélkül kapható gyógyszerrel került a szervezetébe a tiltott anyag. Beismerte, hogy nem volt elég körültekintő, de hangsúlyozta, hogy soha nem akart tiltott teljesítményfokozót használni. Konopka az előző szezont a Minnesota Wildban kezdte, majd januárban került a Buffalóhoz, ahol a szezon végén lejár a szerződése.

Ma playoff nélküli nap volt, de azért így is történt elég sok minden, amiről érdemes beszélni.



Rovatok