Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, a Tampa döntőzik az NHL-ben

2015.05.30. 13:24

Nagyon szomorú város ma New York, a Rangers elbukta a mindent eldöntő hetedik meccset a keleti főcsoportdöntőben. Olyan történt, ami még soha a városban, sorsdöntő meccsen még sosem kapott ki a Rangers otthon a playoffban. Kiesett tehát a tavalyi döntős, a Tampa pedig 2004 után jutott megint a döntőbe, 11 éve Stanleyt nyert. Vasárnap hajnalban az is kiderül, ki lesz az ellenfél, a Chicago, vagy az Anaheim.

Majdnem 42 percig nem esett gól a Madison Square Gardenben, de azt nem lehet mondani, hogy eseménytelen volt a meccs. Ben Bishop másodszor nem kapott gólt, az NHL történetében a harmadik kapus, aki a rájátszás hetedik meccsén góltalan maradt. Veretes a névsor, 2002-ben Patrick Roy, 2011-ben Tim Thomas hajtott végre hasonló bravúrt. A Tampa nem mindennapi bravúrt hajtott végre, a döntőig tartó útja során három Original Sixest intézett el: sorban a Detroitot, a Montréal, majd végül a New York Rangerst.

Henrik Lundqvist eddig hét sorsdöntő meccsen védett, és még egyszer sem kapott ki, most is 23-szor védett, de a kapott két góllal rontotta a mérlegét, pedig most is elképesztő nagyokat védett, az összefoglaló főszereplője is ő lett.. Az utolsó harmadban előbb Alex Killorn, majd tíz perccel később Ondrej Palat döntötte el a meccset. Az első gól szerencsés volt, a második óriási felsősarkos. Szegény Lundqvist a végén majdnem a jégen törte szét az ütőjét. Mindkét játékos a hetedik gólját szerezte a playoffban. A meccs legjobb három játékosa közé mindkét kapus bekerült.

A New York Rangers csak az első két hazai meccsén talált a Tampa kapujába, négyszer. Idegenben viszont sokkal eredményesebb volt, 17 találatot jegyzett. A csapat kapitánya, Ryan McDonagh az első harmadban alig két percet töltött a jégen, repedt csontú lábbal játszotta végig a játékrészt, de a fájdalmak ellenére is vállalta a játékot, végül 17:33-as jégidővel fejezte be a meccset.

A Tampa tehát döntőbe jutott, 2004 után megint, akkor a Stanley Kupát is elhódította, a most philadelphiai Vincent Lecavalier vezérletével. Most Steven Stamkos vette át a keleti főcsoport-győztesnek járó Prince of Wales Trophyt. A jövő szerdán kezdődő döntőben ennél nagyobb trófeát szeretne majd átvenni.

New York Rangers–Tampa Bay Lightning 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

New York, Madison Square Garden, 18 006 néző, vezette: Wes McCauley, Kevin Pollock.

Gólszerzők

NY Rangers

Tampa Bay
Alex Killorn (7) ASST: Matthew Carle (3), Valtteri Filppula (8) 41:54
Ondrej Palat (7) ASST: Tyler Johnson (9), Ben Bishop (3) 51:17

Kapusok: Henrik Lundqvist 23/25 – Ben Bishop 22/22.

Kiállítások: 0 – 4. Kapura lövések: 22 – 25. Emberelőnyök: 0/2 – 0/0.



Rovatok