Index Vakbarát Hírportál

Bostoni lecke Montrealban

2015.12.10. 09:41

A Boston Bruins, a Winter Classic előjátékaként 3-1-re legyőzte otthonában kelet legjobbját, a Montreal Canadienst. Az első harmadban Paul Byron szerzett vezetést és ez az előny egészen az utolsó harmadig megmaradt. Ekkor a Boston 42 másodperc alatt megfordította a meccset, ráadásul Loui Eriksson hátrányból egyenlített, a 24 éves Landon Ferraro pedig élete második győztes gólját ütötte, nem mellékesen Tuukka Rask 32-szer védett jól. Patrice Bergeron is betalált, az 576. pontját szerezte, amellyel a 11. helyen áll a Bruins örökrangsorában. Ez volt a 732. meccs a két csapat között az elmúlt 91 év során, az elsőt 1924. december 8-án játszották, a Canadiens 4-3-ra nyert a Boston Arenaban. A playoffban 177 meccs volt a két csapat között, ennél nagyobb hagyományokra visszatekintő csata nincs az NHL-ben. A Winter Classicot január 1.én játsszák majd, a Montreal lesz a pályaválasztó a Foxborough-i Gillette Stadiumban.

A további három találkozó közül csak a Pittsburgh tudott otthon nyerni, a Coloradót győzte le, amely kétszer is vezetni tudott, a Pensből Beau Bennett két gólt ütött. Volt pedig olyan, hogy az Avalanche kettős emberelőnyben támadott, de így sem ment a góllövés.

A Vancouver a Metropolitan élén tartotta a Washingtont azzal, hogy idegenben verte a New York Rangerst. A Canucksnak bezzeg ment a kettős előny, Alexander ÍEdler így szerzett vezetést, majd Daniel Sedin szterezte a győztes gólt. 

Hosszabbításban nyert az Edmonton San Joseban. Taylor Hall döntött el a meccset. A fiatalok jól szerepeltek, Leon Draisaitl, Jordan Eberle és Ryan Nugent-Hopkins is gólt ütött az Oilersben, amely sorozatban negyedszer nyert.

Montreal Canadiens-Boston Bruins 1-3

Edmonton Oilers-San Jose Sharks 4-3, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Pittsburgh Penguins 2-4

Vancouver Canucks-New York Rangers 2-1



Rovatok