Index Vakbarát Hírportál

Jágr a fogait adta a győzelemért

2015.12.23. 15:35

A Florida szétlövésben győzte le az Ottawát és ez a meccs emlékezetes marad Jaromir Jágr számára. Az NHL negyedik legtöbb góltszerző csatára egy gólpasszal került közelebb az újabb rekordhoz és a hosszabbítás utolsó percében több fogát is elveszítette, amikor az ottawai Alex Chiasson botja arcon találta. A nap másik a Calgary, amely Johnny Gaudreau mesterhármasával kiütötte a Winnipeget ezzel október 10. óta, sorozatban tizedszer nem kapott ki hazai jégen. Ezzel pedig beállította a franchise 2006-os rekordját. Gaudreau mellett T.J. Brodie adott két gólpasszt.

A Dallas tönkreverte a Chicagót, a korábbi Blackhawks-hokis, Patrick Sharp 1+1-gyel szomorította korábbbi csapatát. Továbbra is csapnivaló formában a Montreal, amely sorozatban ötödször kapott ki. Ezúttal a Minnesota verte el a Canadienst, amely ezzel a együtt is az Atlantic élén tudott maradni.

Jake Allen 32 védésével, Vlagyimir Taraszenko győztes góljával a St. Louis lenullázta a Bostont. Az Anaheim az Islanderstől elszenvedett vereség után a másik New York-i csapattól, a Rangerstől is kikapott, a keletieknél Derick Brassard 3 pontot szerzett. Az első harmadban nyújtott remek játékának köszönhetően Detroitban nyert a New jersey, amely 2012. április 5-e óta először sikerült a Devilsnek. A Vancouver pedig Daniel Sedin győztes góljával hozta el a két pontot Tampából.

Az Arizona-Toronto meccs első harmadában 21 másodperc alatt esett három gól, Shane Doan 14 másodperc alatt kétszer is betalált Jonathan Reiner kapujába. Doan már 376 Jets/Coyotes franchise-gólnál tart, háromra van a klubcsúcstól, amelyet Dale Hawerchuk tart. A San Jose Joe Pavelski és Joe Thornton 3-3 pontjával Los Angelesben tudott nyerni.

Boston Bruins-St. Louis Blues 0-2

New York Rangers-Anaheim Ducks 3-2 - hosszabbítás után

Detroit Red Wings-New Jersey Devils 3-4

Tampa Bay Lightning-Vancouver Canucks 1-2

Florida Panthers-Ottawa Senators 2-1 - szétlövés után

Minnesota Wild-Montreal Canadiens 2-1

Dallas Starts-Chicago Blackhawks 4-0

Calgary Flames-Winnipeg Jets 4-1

Arizona Coyotes-Toronto Maple Leafs 3-2

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 3-5



Rovatok