Index Vakbarát Hírportál

Akkora színészek, hogy Oscart érdemelnének

2016.12.09. 11:42

Az NHL egykori sztárjáról, a kanadai Theoren Fleury-ről készít dokumentumfilmet Michael David Lynch, írja a Hollywoodreporter.com. Az idén negyvenhat éves hokis 1989-ben a Calgary Flames csapatával Stanley-kupát, 2002-ben a kanadai válogatottal olimpiai aranyat szerzett Salt Lake City-ben. A Victor Walk  a sportoló tíznapos sétáját mutatja be, amikor Fleury gyalog tette meg a Toronto és Ottawa közötti majdnem négyszáz kilométeres utat.

Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az élsportolónak készülő gyerekek elleni szexuális erőszakra. Fleury 2009-ben törte meg a csendet, amikor elmesélte, hogy tizenéves korában rendszeresen zaklatta őt az akkori edzője. Szerinte az, ami az öltözőkben zajlik, csak a jéghegy csúcsa: az Egyesült Államokban 78 millió, világszerte egymilliárd ember lehet, akinek hasonlót kellett átélnie.

Ne söpörjük a szőnyeg alá a problémát. Minden nap minden egyes percében pedofil áldozatává válik egy gyerek

– mondta.

Szerinte a köztiszteletben álló edzők között akkora színészek vannak, hogy Oscar-díjat érdemelnének. „Megbíznak bennük, ezáltal hatalmuk lesz, és felkarolják a problémás, elhanyagolt gyerekeket. És innentől már csak egy lépés a szexuális zaklatás” – mondta Fleury, akit egyáltalán nem lepett meg minden idők legnagyobb pedofilbotránya az angol futballban.



Rovatok