Index Vakbarát Hírportál

Crosby agya elszállt a Stanley Kupa 5. meccsén

2017.06.09. 09:25

A Stanley Kupa ötödik meccsén ért fel a csúcsra a penguinses Sidney Crosby és a Predators-játékos P.K. Subban viszálya, mégpedig azzal, hogy az amúgy remek meccset játszó Crosby alattomos módon, a bírók háta mögött jégbe döngölte ellenfele fejét. Ráadásul meg is úszta, sima, ötperces kiállítás helyett ő és a szenvedő fél, Subban is két percet kapott.

A Penguins viszont nagyon simán hozta az ötödik meccset, újra ők vannak előnyben.

Crosby és Subban külön csatája már két meccse tart, eddig főleg Subban próbálta meg az őrületbe kergetni ellenfelét, ami a jelek szerint mostanra sikerült is – eddig nagyjából odaszólogatásokban merült ki kettejük között a feszültségkeltés, Crosby például azt mondta Subbanről, hogy annak büdös a szája.

Ehhez képest a jégbe döngölés már egy fokkal komolyabb dolog, pláne, hogy Crosby nem nagyon bírt leállni a dologgal. A bírók sem segítették a szenvedő Subbant, a pálya másik felén zajló játékkal foglalkoztak, így nem igazán látták, mi is történt. Ahelyett, hogy ötperces kiállítást adtak volna Crosbynak, mindkét játékost 2 percre büntették, mert amikor végre felállta, Subban lökött egyet Crosbyn.

A Penguins sztárja ezt – és egy támadás közben jégre dobott kulacsot – leszámítva jó meccset fogott ki. Gólt ugyan nem ütött, de volt három gólpassza is, ezzel 164 pontnál jár már a rájátszásban, beérve az örökranglista 19. helyén Denis Potvint. Nem ez volt az egyetlen mérföldkő a kanadainak, aki már 56 többpontos playoff-meccsnél jár (ezzel negyedik),

20 pontjával pedig a valaha volt legsikeresebb Pittsburgh Penguins-játékos a Stanley Kupa történetében.

Crosby mellett Jake Guentzel is folytatta jó szereplését, egy újabb assziszttal már 21 playoff-pontnál jár, ami Dino Ciccarelli (1981) és Ville Leino (2002) mellett a legtöbb újonctól.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 5. mérkőzés:

Pittsburgh Penguins-Nashville Predators 6-0 (3-0, 3-0, 0-0)

gólszerzők: Schultz (2.), Rust (7.), Malkin (20.), Sheary (22.), Kessel (29.), Hainsey (37.)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Pittsburgh javára.



Rovatok