Index Vakbarát Hírportál

Péppé verték az NHL-címvédőt

2017.10.06. 08:57

Még csak két nap ment le az NHL idei alapszakaszából, de máris számos rekord megdőlt, vagy éppen olyan történt, amire évtizedek óta nem volt példa. Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság péntek hajnali meccsének egyik legnagyobb szenzációja, hogy a bajnoki címvédő, egymás után kétszer Stanley-kupát elnyerő Pittsburgh Penguins 10-1-re kapott ki a Chicago Blackhawks otthonában.

 

Már az első harmadban eldőlt minden, Ryan Hartman a 7. percben kezdte a gólgyártást és a 20. perc végére már ötnél járt a Chicago. Phil Kessel szerezte a Penguins szépítő gólját, de utána még hármat, majd az utolsó húsz percben újabb kettőt kapott Pittsburgh.

Mindkét vendégkapusnak kijutott a jóból. Antti Niemi kezdett, de 13 lövésből négy gólt kapott alig több, mint kilenc percet kapott ezen az estén. Najd jött Matt Murray, neki már 31 védése volt, de hat gólt ő is beszedett. A Blackhawks játékosok elemükben voltak, összesen 44-szer lőttek kapura. A hazaiak szebbnél szebb gólokat lőttek. Sidney Crosby csak annyit mondott a meccs után: "Ez elég zavarba ejtő"

A hazaiaknál A Columbusból visszatért csatár, Brandon Saad mesterhármast ért el, Ryan Hartman öt pontot termelt (1 gól, 4 gólpassz), Patrick Kane négyet (1+4). Két gólt ütött Nick Schmaltz is. A Chicago 1976 után nyerte megint ekkora különbséggel a szezonnyitóját, Hartman pedig az első Blackhawks-hokis, aki öt ponttal nyitotta az idényt. A Chicago a liga történetének ötödik csapata, az 1990-es Calgary óta az első, amely 10 góllal kezdi a bajnokságot.

Pittbsurgh-ben pedig valami baj lehet. Az első napon, hazai jégen kaptak ki a St. Louis Bluestől a hosszabbításban, a másodikon pedig Chicagóba átruccanva verték rommá a csapatot. Kell a pihenés, mert vasárnap hajnalban jön a tavalyi nagydöntős ellenfél, a Nashville, amely mindet el fog követni, hogy megrogyassza a bajnokot.

Egy fontos dolog történt még a meccsen, jobban mondva a meccs előtt. Utoljára korcsolyázott ki a jégre Bryan Bickell, aki a Carolinából vonult vissza betegsége (sclerosis multiplex) miatt. A Chicago, amelyben 2006 és 2016 között hokizott egynapos szerződést kötött vele, hogy Blackhawks-mezben, méltóképpen búcsúzzon tőle.

Eredmények

  • Anaheim Ducks-Arizona Coyotes 5-4
  • Los Angeles Kings-Philadelphia Flyers 2-0
  • Chicago Blackhawks-Pittsburgh Penguins 10-1
  • Ottawa Senators-Washington Capitals 4-5 - szétlövés után
  • Detroit Red Wings-Minnesota Wild 4-2
  • Boston Bruins-Nashville Predators 4-3
  • Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 2-3 - szétlövés után
  • New York Rangers-Colorado Avalanche 2-4


Rovatok