Index Vakbarát Hírportál

Akkorát bunyóztak a hokisok, hogy egymás cuccaiban távoztak

2018.03.01. 11:12

A jégkoronghoz hozzátartozik a kisebb-nagyobb bunyó, de az esetek nagy részében a levezetett düh után kezet fognak a felek. Persze előfordul komolyabb ok miatt feszülő ellentét, de vicces jelenet is. Pont az utóbbi esett meg az NHL csütörtök hajnali, Colorado–Calgary meccsén, amit a hazai csapat simán, 5-2-re nyert meg.

Történt, hogy a meccs első harmadának 15. percében a Colorado-játékos Duncan Siemens, illetve a Calgaryból Tanner Glass egymásnak esett. A bunyót a bírók végül is beszüntették, majd mindenki összeszedte a ledobott, leesett felszerelését, és lekorcsolyázott öt percre a büntetőpadra. A játékosok akkor szúrták ki, hogy egymás kesztyűjét szedték össze, anélkül pedig nem lehet a jégre lépni. Nem okozott ez sem problémát, a padokat elválasztó plexipalánk felett visszacserélték.

Sok szép jelenet akadt a legutóbbi játéknapon, de talán a legszebb a nagyon tehetséges fiatal, Matthew Barzal produkciója volt. A New York Islanders hokisa rutinos játékos módjára vitte el a korongot a montreali védő mellett, majd az is nagyon szép volt, ahogy aztán a kapuba tette Antti Niemi mamutja felett.

A Canadiens utána három gólt szerzett, fordított, elsősorban Nieminek köszönhetően. A finn kapus háromszor is úgy hárított, hogy egy az egyben vitték rá a korongot. Barzal amúgy élete első NHL-s idényében eddig 64 meccsen 18 gólt ütött és 67 pontot szerzett, amellyel összesítésben a 15. helyen áll, az újoncok között viszont minden mutatóban fölényesen vezet.

A nap meglepetését a Buffalo szolgáltatta, a keleti főcsoport utolsó helyén álló Sabres hosszabbításban győzte le az egész ligát tekintve legjobb Tampa Bayt, ráadásul annak otthonában.

  • Montreal Canadiens-New York Islanders 3-1
  • Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 1-2 - hosszabbítás után
  • St. Louis Blues-Detroit Red Wings 2-1
  • Colorado Avalanche-Calgary Flames 5-2
  • Vancouver Canucks-New York Rangers 5-6 - hosszabbítás után


Rovatok