Index Vakbarát Hírportál

Ovecskin a kapuvasra, majd levegőből a kapuba húzta be

2018.05.02. 09:41

Az utolsó harmadban fordította a meg a meccset, majd az utolsó előtti percben döntötte el a Washington a Pittsburgh ellen. Ezzel az NHL főcsoport elődöntőjében 2-1-re vezet a bajnok Pittsburgh ellen.

A Penguins hiába vezetett 2-1-re, majd Sidney Crosby nyolcadik playoff-góljával 3-2-re is, a Washington az utolsó harmadban megfordította a meccset. A harmad elején Matt Niskanen egyenlített, az 59. percben pedig jött Alekszander Ovecskin.

A washingtoni harmadban Olli Maatta adta el csúnyán a korongot. Nicklas Bđckström száguldott el vele, majd a középre passzolt korongot Ovecskin úgy ütötte be, hogy előbb a kapuvasra vágta a korongot, majd a levegőből húzta be Matt Murray kapujába. Ovecskin az utolsó öt meccsén a negyedik gólját ütötte, összesen nyolcnál jár a rájátszásban.

Fordulatos, 11 gólt hozó meccsen nyert a Winnipeg, amely ezzel szintén 2-1-re vezet nyugaton a tavalyi nagydöntős, a Nashville ellen. A Predators 3-0-ra vezetett az első húsz perc után, de a Winnipeg a második harmad végére már 4-3-as előnnyel állt. A nashville-i egyenlítés után jött három winnipegi gól, igaz ebből kettő az utolsó percben, üres kapura.

Főcsoport-elődöntő:

Kelet:

  • Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 3-4

A párharc állása: 2-1 a Washington javára.

Nyugat:

  • Winnipeg Jets-Nashville Predators 7-4

A párharc állása: 2-1 a Winnipeg javára.



Rovatok